Son 18 Saniye: George D. SHUMAN

 
Selam! Bugün ilginç bir kitap seçtim kitaplığımdan. Kitabımızın ismi "SON 18 SANİYE" Yazarı George D. SHUMAN olan kitabın basım yılı 2010. April Yayıncılıktan çıkan bu kitabı anlatmaya başlamadan önce kitabın arka kapak yazısındaki bilimsel gerçek başlığındaki yazıyı paylaşmak istiyorum.
 
"Bilimsel Bir Gerçek:
İnsan beyninin ön korteksi kısa süreli anıları depolar. Bu anılar yalnızca insanın o an içinde düşündüklerini kapsar ve uzunlukları yaklaşık on sekiz saniye kadardır."

Bu kitabı almamdaki sebep tabi ki arka kapak yazısı oldu. Yazarın eski bir emniyet görevlisi olması daha da ilgimi çekmişti. Kitap geçmişinde başına ağır darbeler almış ve ölüme terkedilmiş bir kızın sonradan polis araştırmalarında görev alması. Kitap bu kadar basit değil tabiki. Sherry geçmişinde başına aldığı darbelerden ötürü görme yetisini kaybetmiş. Yıllar sonra kendisinde oluşan gizli yeteneği farkettiğinde bunu insanlara yardım için kullanmaya karar vermiş.
 
Sherry gizli yeteneği ile ölmüş insanların eline dokunarak ölmeden önceki son 18 saniyede neler yaşadığını görüyor ve cinayetleri çözmede önemli bir katkısı bulunuyor. Bazen bir cesedin yerini bazen de katilin kim olduğunu buluyor. Çok ilginç değil mi?
 
Yıllarca bulunamamış bir katilin tekrar ortaya çıkıp, genç kızları kaçırması ve öldürülmesi olayında Sherry ne yapacak. Gizli yeteneği ile olayı çözebilecek mi? Soluk soluğa okuyacağınız bir kitap. Final harika. Tavsiye edeceğim kitaplardan biri "SON 18 SANİYE".
 
Bu kitap hakkında Stephen King'in yorumu ise şöyle "Tek kelimeyle mükemmel"
 
 


Yorumlar

  1. İlgimi çeken bir kitap oldu teşekkür ederim anlatımınız için

    YanıtlaSil

Yorum Gönder