#Blogfırtınası Etkinliği 10. Gün

Geldik #blogfırtınası etkinliğinin 10. gününe. Bugünkü konu oldukça keyifli geldi bana. Çünkü eski yazılarımı tekrar gözden geçirmemi sağladı. Hangisinin girişini değiştirip sizlerle paylaşayım diye arşivimi epey karıştırdım. Kitap kurdu olarak kitap seçimi ile ilgili yazım da karar kıldım. Bu yazıyı yazdığımdan beri epey zaman geçti ve blogumu açtım Bunları gözönüne alarak yazının girişini değiştirdim. Yazının orjinali için lütfen buraya tıklayın

Gün 10. Eskiden yazdığınız bir şeyi bulun. Girişini tekrar yazıp ona yepyeni bir ton verin.

Kitap Satın Alırken Nelere Dikkat Edersiniz?

Kitap okumak benim hayatımın bir parçasıdır. İş yerimde öğle tatilimin yarım saatini kitap okumaya ayırırım. Evimde de (ev işlerinden fırsat bulduğumda) kitap okurum. Blogumu açtığımdan beri kitap okumak hayatımda çok daha farklı bir yerde artık. Çünkü sadece kendim için okumuyorum kitapları. Okuyup, beni takip edenler için yorumluyorum da. Fikirlerimi açık açık paylaşıyorum onlarla. Kısaca konudan da bahsediyorum. Yeni çıkan kitapları da gerek ilgi alanıma gerekse de takipçilerimin ilgi alanına göre seçip tanıtımını yapıyorum. Artık tek kişilik okumuyorum bu da ayrı bir zevk veriyor.
 
Kitabı okuduğunuzda farklı, yorumladığınızda da farklı bir keyif alıyorsunuz. Size dönen yorumlarla da ayrı bir renk katılıyor blogunuza. Takipçilerimden gelen yorumları okumak ve cevaplamak çok keyifli benim için. Okumaktan bu kadar bahsetmişken biraz da seçiminden bahsedelim isterseniz. Mesela benim kitap seçimimin yelpazesi geniştir. Bugün kitap seçerken ben nelere bakıyorum, nelere dikkat ediyorum aklıma gelenleri yazacağım. Bakalım bana katılıyor musunuz? Peki sizler kitap seçerken ne yaparsınız? İşte benim listem...

1-) Yazarına Göre:
Biz kitap kurtlarının beğendiği en az bir yazar vardır. Beğendiğiniz yazarın kitabı çıkar çıkmaz satın alır ve okumaya başlarsınız. O’nun yazdığı kitaplar özeldir sizin için. Yazdığı konular, konuyu anlatım şekli sizi etkileyen başlıca sebeplerdendir. Kitapları kütüphanenizin en güzel köşesinde durur ve en az bir tanesi yazar tarafından imzalıdır.

2-) Yayın Evine Göre:
Her yayın evinin ağırlık olarak yayınladığı bir konu vardır. Örneğin; bazı yayın evleri sadece macera romanlarını, bazıları aşk ve duygusallık içeren romanları, bazıları da kişisel gelişim ile ilgili kitapları yayınlar. Siz hangi tür kitapları tercih ederseniz, o yayın evinin kitaplarını daha çok tercih edersiniz.

3-) Arka Kapak Yazısına Göre:
Bazı kitaplar vardır ki ne o yazarın kitabını daha önce okumuşunuzdur, ne de o yayın evinin kitabını tercih etmişsinizdir. Kitabın arka kapağındaki kısa anlatım sizi etkiler ve kitabı satın alırsınız. Bu anlatım ya kitabın konusudur, ya da okuyucuyu etkileyen birkaç cümledir.

4-) Yorumlara Göre:
Gerek kitap satış sitelerindeki okuyucu yorumlarına göre, gerekse arka kapakta geçen profesyonel yorumlar sizi etkileyebilir. Etkili yazılmış bir cümle ya da övgülerle süslenmiş bir paragraf bu kitabı almanızda büyük rol oynar.

5-) Çok Satanlar Listesine Göre:
Hepimiz çok satanlar listesini her zaman takip ederiz. Bu listedeki en çok satan kitap ilgimizi çeker. Tabi ki konusuna ve yorumlara bakarak tercihlerimizin içine alırız. En çok satan kitabı tercih etmediğimiz zaman da mutlaka olur. Bu konuda madde 3 ve 4 de bahsettiğim konular etkili olabilir.

6-) Kitabın Kapağına Göre:
Bazı zamanlar kitapevine gittiğinizde bir kitap size göz kırpar. Kitabın kapağını çok beğenirsiniz. O kitabın elektriği sizi etkiler. Elinize alır, sadece arka kapak yazısını okur ve kitabı satın alırsınız. Eminim böyle yapan birçok kitap kurdu vardır.

7-) Seri Olarak Çıkan Kitaplara Göre:
Bazı kitaplar seri olarak okuyucuya sunulur. Kitabın kapağında da serinin birinci kitabı veya ikinci kitabı diye yazar. Bu tip kitaplarda eğer serinin birinci kitabını okur ve beğenirseniz, diğer kitapları da mutlaka satın almak için piyasaya çıkmasını beklersiniz.

Kitap seçiminde benim aklıma gelen tercih seçenekleri bu kadar. Eminim kitap kurtlarının daha birçok seçeneği vardır. Bunları yapacağınız yorumlarla paylaşabilirsiniz. Size bol okumalı günler diliyorum. Kitapsız kalmayın

Yorumlar