Kitap Yorumu: Aşk Tanrıçası'nın Yemek Okulu - Melissa Senate

 
 
İşte kapağına hayran kalarak aldığım kitaplardan bir tanesi. Melissa Senate'nin yazmış olduğu Aşk Tanrıçası'nın Yemek Okulu. Kitabımızı kısaca tanıyalım.
 
Kitap Adı: Aşk Tanrıçası'nın Yemek Okulu
 
Yazar Adı: Melissa Senate
 
Yayınevi: Martı Yayınları
 
Sayfa Sayısı: 376

Konusuna gelince. Holly'nin erkek arkadaşı kendisinden ayrılmak istediğini söyler. Holly erkek arkadaşını ve onun kızını çok sevmektedir. Ancak herşey istediği gibi olmaz. Zaten erkek arkadaşı John "sa cordula" yemeğini sevmemiştir.
 
Holly'nin büyükannesi bir falcıydı ve ona hayatının aşkının "sa cordula" yemeğini çok seveceğini söylemişti. Gerçi bu yemek çok kötü tadı olan bir yemekti. Bu yemeği kim sevebilirdi ki. Holly ayrılık acısı ve iş bunalımından kurtulmak için büyükannesinin yanına gider.
 
Kısa bir süre sonra büyükannesi vefat eder ve büyükannesinin çalıştırdığı lokanta Holly'e kalır. Holly bir karar vermek zorundadır. Ya burada kalıp büyükannesinin mirasına sahip çıkacak ya da geri dönüp hayata kaldığı yerden devam edecektir. Holly ilk alternatifi seçer ve mirasa sıkı sıkı sarılır. Büyükannesi gibi harika yemekler yapamamaktadır. Ancak kendisine bıraktığı tarif defteri ve günlüğü ona yol gösterecektir. Peki Holly büyükannesinin söylediği gibi "sa cordula" yemeğini seven gerçek aşkına kavuşacak mıdır? Hayatın tüm duygularını içinde barındıran, sade anlatımıyla akıcı bir kitap. İyi okumalar...
 
Not: "sa cordula" yemeği kitaptaki tarifi: baharatlı tereyağında sotelenmiş kuzu bağırsağı ile soğan, domates ve bezelyeden yapılan bir yemek :)


Yorumlar

  1. çok eğlenceli güzel bir kitaba benziyor..
    yalnız o tarif nasıl bi şeyyy öööyyyllleee :/

    okumak lazım ama yine de (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten tarif kötü görünüyor ama kitap çok lezzetli ve keyifle okunuyor :)

      Sil
    2. heheh belli belli sevdim zaten.. elimdeki kitapları bitirince buna da bir bakmayı düşünüyorum yanii :)

      Sil
  2. güzel bi kitaptı ben beğendim.

    YanıtlaSil
  3. tabiki bir papucumun ajanı olamaz ama güzeldi

    YanıtlaSil

Yorum Gönder