Kitap Yorumu: Görme Duyma Konuşma / Daniel Palmer


Herkese Merhaba!

Daniel Palmer imzalı "Görme Duyma Konuşma" kitabının konusunu beğenen bir arkadaşım kitaptan haberdar olmamı sağladı. İzmir Kitap Fuarı'nda Koridor Yayıncılık standında kitabı görünce hemen aldım.

Yazarın, diğer kitabı "Akıl Oyunları"nı okumadığım için bu konuda bir karşılaştırma yapamayacağım. Ancak, bu türde okuduğum diğer kitaplarla karşılaştırma yaparsam orta düzey bir kitap diyebilirim. Özellikle kitabın ilk sayfaları bu yorumu yapmam da etken. Olaylarda fazla detaya girilmesi, hikayeye giren her karakter hakkında biyografi yazar gibi bilgi verilmesi okuyucuyu kitaptan uzaklaştırıyor. John'un yabancı birinden aldığı telefon daha önce gelse, karakterlere ait bilgiler de olayların akışı için de verilse hikayeyi en başında daha hareketli yapabilirdi diye düşünüyorum. 

Konudan kısaca bahsedecek olursak, Ruby ölümcül bir hastalığa yakalanır. Tedavi masraflarını karşılamak için John ve Ruby'in yeterli parası yoktur. Bir çok yola başvururlar. Ancak sonun da tedaviyi karşılamak için bir yol bulurlar. Ruby bu konuda tereddüt yaşasa da John hiçbir sorun olmadığını söyler. Ta ki tehlikeli bir oyunu başlatan telefon gelene kadar...

Bu telefondan sonra neler olacak, John ve Ruby'in hayatı nasıl değişecek? Kitabın hareketli kısımları hızlı bir şekilde okunacak düzeyde. Kitabın final sahnesi de oldukça ilginç. O sahneye gelince ye kadar telefondaki sesin kime ait olduğu inanın belli değil. Bu da kitap için kocaman bir artı. Sadece keşke bunca olaydan sonra final sahnesi belli bir amaca bağlansaydı. John'un geçmişini de ilgilendiren bir amaç olsaydı daha ilginç ve daha sağlam bir son olabilirdi. Söylemeden geçmek istemediğim bir konu daha var. Kitabın ismi, yaşanan olaylarla o kadar uyumlu ki. Spoiler olmaması için detaya giremiyorum...

Yazarımız, bu kitapta hepimize çok önemli bir soru soruyor. Sevdiklerimize "Seni Çok Seviyorum" diyoruz ya. İşte bu sevginiz ne kadar güçlü. Sevdiğiniz bir insan için neler yapabilirsiniz? Onun hayatını kurtarmak için tanımadığınız başka hayatlara son verebilir misiniz? ya da bu hayatlara son verilmesine göz yumar mısınız? Bu kitabı okurken aynı zamanda bu soruları da kendinize sorarken bulacaksınız. Okuyunca ne demek istediğimi anlayacaksınız. 

Okuduysanız veya okuduktan sonra yorumlarınızı bırakabilirsiniz. Böylece kitap hakkında fikirlerimizi de paylaşmış oluruz.

Keyifli okumalar...

Yorumlar

  1. merak ettim kitabı doğrusu.. ben de başlangıçta fazla ayrıntı verilmesini sevmiyorum. biraz gizem olmalı ki okumaya teşvik olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim. Fazla detay beni de yoruyor kitaplarda. Keyifli okumalar şimdiden...

      Sil
  2. Akıcı bır kıtap olduğu bellı, konusu ılgı cekıcı. Allah kimseye sevdikleriyle sınamasın.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder