Kitap Yorumu: Aynadaki Adam / Hasan Saraç

Herkese Merhaba,

Çok uzun bir aradan sonra yine sizlerleyim. Bu aralar kitap okuma konusunda da blogum ile ilgilenme konusunda da çok kötüyüm  farkındayım.  Ama artık silkelenme ve kalkma vakti gelmiştir. Bugün de güzel bir kitapla karşınıza geldim.

Kitabımızın adı "Aynadaki Adam"

Hasan Saraç imzalı kitabımız Postiga Yayınları tarafından yayınlanmış.

Yazarımızı daha önce blogumda sizlere "13Saat+1ömür " kitabı ile tanıtmıştım. Beğeni toplayan bu kitaptan sonra şimdi de yeni kitabı ile karşımızda.

Bu kitap polisiye bir kitap olarak görünse de içinde her türlü duyguyu barındırıyor. Kısaca konusundan bahsetmem gerekirse;

Yonca, başarılı bir polis memurudur.  Bir gün polis ajansından babasının vurulduğu haberini görür. Yıllardır görmediği babasının.Bu dakikadan sonra Yonca için zor günler başlar. Çünkü hem babasını vuran kişi/kişileri bulması gerekmektedir, hem de babasının yıllar önce neden gittiğini ve aramadığını öğrenmesi gerekmektedir.

Babası hastanede ölüm kalım mücadelesi verirken, Yonca araştırmalarına başlar. Babasının evini öğrenir. Bu eve gittiğinde öğrendiği gerçekler onu hem şaşırtır hem de duygusallaştırır. Babası ile arasındaki ilişkiyi başka bir boyuta taşıyacak gerçeklerdir bunlar. Ayrıca araştırmaları sırasında ona yardımcı olmak isteyen babasını tanıyan kişiler çıkar karşısına. Bu kişiler kimdir ve niye ona yardım etmek istemektedirler? Onlara güvenmeli midir? Yoksa babasının vurulmasının bu kişilerle ilgisi var mıdır? Peki, Yonca’nın babası yoğun bakımdan çıkıp her şeyi kendisi anlatacak mıdır?

Farklı bir tarz “Aynadaki Adam”. Yazarın anlatımı akıcı ve sade, bu da okuyucu yormuyor. Finali bende kitabın devamı gelecek hissi uyandırdı. Umarım öyle olur ama tabi ki bunu en iyi yazarımız bilir.

Bu arada yazarımızın yeni kitabı çıkmış. Benden haber vermesi...

Keyifli okumalar…

Yorumlar

  1. Kitabın konusu güzel ☺ben de bloguma beklerim http://okuugit.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Bir blog ve kitap tanımı görünce dayanamıyorum ve içine dalıyorum. Çünkü böyle kitap tavsiyesi gerçekten çok iyi oluyor insan merak ediyor ilgi duyuyor.
    Bu güzel yayın için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  3. içeriğini okudumda güzel bir kitap,
    böyle güzel bir kitaba aksesuar olarak
    kitap okuma stantı önerilebilir :)
    http://www.indirimvekalite.com/pratik-urunler-tv-urunleri-k-7/hediyelik-k-11243/gimble-ayiracli-kitap-okuma-standi-u-143716.html#.WInDo9SLSzc

    YanıtlaSil

Yorum Gönder