Kitap Yorumu: İki Yabancı - Kathleen E. Woodiwiss


Arka kapağından konusunu okuyup aldığım kitaplardan biridir İki Yabancı kitabı. Aldıktan sonra uzun süre okuyamadım daha doğrusu sıra gelmedi bu kitaba. Okuma Şenliklerini bu yüzden çok seviyorum. Kitaplığınızda okunmayı bekleyen ve sıra gelmeyen kitapları bir bir okuyorsunuz. İşte bu kitap da Bahar Okuma Şenliği'nde "daha önce hiçbir kitabını okumadığınız bir bayan yazarın kitabını okuyun" kategorisine uyduğu için hemen raftan alıp okudum.

Sayfa Sayısı: 488 / Fiyatı: 25 TL

Kitap 488 sayfa olmasına rağmen elinizde su gibi akıp gidiyor. Kitabımız genç Wingate çiftinin Mississippi nehrinde gemilerinin saldırıya uğraması üzerine birbirlerinden ayrılmaları ile başlıyor. Lierin nehrin sularında kaybolurken son gördüğü eşi Ashton'un korsanlar tarafından vurulduğudur.

Bu olayın ardından geçen 3 yıl boyunca Ashton eşinin yasını tutar. Bir gün ormanlık arazide at arabası ile giderken bir genç bayan atıyla, at arabasına çarpar. Üzerinde sadece bir gecelik ve pelerin vardır. Ashton'u asıl şaşırtan ise bu genç bayanın inanılmaz derecede üç yıl önce kaybettiği eşi Lierin'e benzemesidir. Ailelerinden habersiz bir şekilde evlendikleri için Lierin'i kendisinden başka hiç kimse tanımamaktadır. Ashton genç bayanı evine götürür ve onun üç yıldır kayıp eşi olduğuna kendini inandırır. Genç bayan baygındır ve ayıldığında da çarpmanın etkisi ile hafıza kaybına uğradığı anlaşılır.

Genç bayan da Ashton'da bulunan tablo resimi de görünce kendisinin Lierin olduğuna inanır. İnanmasa da değişen bir şey olmayacaktır çünkü Ashton'a aşık olmuştur. Lierin sağlığına kavuştuktan sonra tüm aileye ve dostlarına eşini takdim etmek için büyük bir davet verilir. Ancak bu davette inanılmaz bir olay olur. Kendini Malcolm Sinclair diye tanıtan bir adam Lierin'in kendi karısı olduğunu ve adının da Lenore olduğunu iddia eder. İşte tüm macera bundan sonra daha da karışık hale gelir. Bu genç bayan Malcom'un eşi Lenore mu? yoksa Ashton'un eşi Lierin midir? Ya da bambaşka bir üçüncü kişi midir?

İki erkeğin büyük mücadelesi, genç bayanın hafızasındaki kesik kesik görüntülerle olayları çözmeye çalışması. Ashton'a duyduğu aşk yüzünden Lierin olmak istemesi ve Lenore olmaktan korkması. Çünkü Malcom çok kaba ve şiddet yanlısı bir adamdır. Böyle biriyle evli olmak onu ürkütür. Lenore 'a ben senin babanım diyen kişi Malcom'un, Ashton'a zarar vereceğini söylemesi üzerine genç bayan Malcom'un evine gider. Ancak, Ashton asla vazgeçmez ve peşinden gider. Onun inandığı tek gerçek bu genç bayan Lieri'dir ve onun eşidir.

Keyifle okuyacağınız bu kitabın sonu bana sürpriz oldu. Kitabın ilerleyişinden bazı tahminlerim olmuştu ancak böyle bir son beklemiyordum. Aşkın, tutkunun ve sevginin doruklarda yaşandığı bu kitabı keyifle okuyacağınıza eminim. Bu kitabın filmi de yapılsa keyifle izlenir diye düşünüyorum. Okuduktan sonra keşke daha önce okusaymışım bile dedim. İyi okumalar...

Yorumlar

  1. Ben böyle pembe dizi kapaklı kitaplara karşı soğuğum biraz, böylesi bir yorum okumadıkça almıyorum ama yazını okudum ya şimdi görürsem kesin alırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de pembe dizi tarzı romanları pek okumam. Ama bu kitapta macera da var. Değişik ve keyifli bir kitap. Teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Gerçekten de güzel paylaşım olmuş ellerinize sağlık. Eğer incelemek isterseniz buyrun bu da benim blogum : http://sinanimamvine.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. harika bir kitaba benziyor. en kısa zaman da alıcam.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder