11. Sonsuz Kitap Mutluluğu Blog Tur: Rüzgar Çanı - Aynil Beylik Değişmez / Kitap Yorumu


Herkese Merhaba!

Evet, tur kitabımız Rüzgar Çanı hoş bir tat bıraktı zihnimde. Tabi bunun kitap kahramanlarımız Berna ve Nil'in yaptığı lezzetli pastaları gözümün önüne getirmemin de etkisi var :)

Berna ve Nil üniversitede tanışmış, Berna'nın ailesi kızı gibi benimsemiş Nil'i. Üniversitede ve üniversiteden sonra da kardeş gibi hiç ayrılmamışlar birbirlerinden hatta Berna'nın hasta olduğu günlerde bile. Onlar birbirlerinin can dostlarıydılar. Hatta Berna hayalinde yaşattığı pastaneyi kurmak için Urla'ya gitmeye karar verdiğinde, Nil sorgusuz sualsiz mimarlık mesleğini bırakıp Urla'ya gitmişti.

Yepyeni bir hayat başlamıştı onlar için Urla'da. Özellikle Nil için. Çok kısa süre sonra hayatının aşkını bulmuş ve evlenmişti. Ama asla bırakmamıştı Berna'yı.

Ya Berna. Hayalini kurduğu pastaneyi açtıktan sonra, hayalini kurduğu aşkı da bulabilecek miydi burada. Hayatında olmasını istediği ancak hastalığından dolayı gerçekleşemeyecek olan neydi? Bir gün pastaneden içeri giren bir adam onun hayatını nasıl değiştirecekti? Bu adam kimdi ve onun hayatının gizemi neydi? Bu soruların cevaplarını ararken, bir bakmışsınız kitabınız bitivermiş. Keşke bitmeseydi diyerek okuduğunuz bir kitap Rüzgar Çanı.

Peki neden Rüzgar Çanı; cevap ilk sayfalarda gizli...

Karakterleri çok samimi. Ben hepsini çok sevdim. Başta Demir bana biraz güvenilmeyecek bir insanmış gibi geldi ama sonradan fikrim değişti. Toprak ve Nil'de çok uyumlu ve birbirine aşık bir çift. Berna'nın ailesini ise çok sevdim, gönülleri çok geniş insanlar. Sanırım bütün karakterleri hayalimde canlandırıp, yaşamışım :)

Berna ve Nil'in 60'lı, 70'li ve 80'li yılların şarkılarını sevmesi ve bu şarkıları pastanelerinde, evlerinde çalmaları bizi o yıllara götürüyor. Modern Talking, Barış Manço, Freddie Mercury, Whitney Houston kitapta adı geçen yorumculardan bir kaçı.

Bu kitabı sevmemin bir başka nedeni de bir İzmir'li olarak olayların İzmir - Urla'da geçiyor olması.

Keyifle okuyacağınız bir kitap Rüzgar Çanı. Aynil Hanım'ın akıcı anlatımıyla güzel bir hikayenin içine giriyorsunuz. Emeğinize sağlık sevgili yazarım, yeni kitaplarınızı merakla bekliyor olacağız.

Ayrıca facebook sayfamızdaki çekilişe katılmak  için hala şansınız var.

Postiga Yayınlarına tüm katkılarından dolayı teşekkür ederiz...

Yorumlar