Kitap Yorumu: Ölmek İçin Kötü Bir Gün / James Patterson & David Ellis

Yayınevi: Nemesis Kitap
Sayfa Sayısı: 395

Herkese Merhaba!

Bugün sizlere bahsedeceğim kitap, hızlı başlayan ve aynı hızla final yapan bir kitap. Kitabımız iki yazar tarafından yazılmış. James Patterson & David Ellis. Kitabı, kapağı ve arka kapak yazısı ilgimi çektiği için almıştım. Macera kitaplarını seven biri olarak tam bana göre kitap demiştim. Ama açıkça söylemek gerekirse böyle bir macerayı da beklemiyordum.

Yazarlar anlatımlarıyla bu macerayı size yaşatıyor. Yazarlar, karışık cümleler kurarak hem olayları karmaşık hale getirmiyor hem de sizi yormuyor. Kitap okumuyor sanki film seyrediyor hissine kapılıyorsunuz. Bu da "Ölmek İçin Kötü Bir Gün" film olmalı dedirtiyor. Gerçi film olarak izlerken bu heyecana dayanır mıyım? "Cevap Yok"

Kitap dört kadın karakterin ve özellikle Abbie'nin çevresinde geçiyor. Bu dört kadın karakterimiz Abbie, Bryah, Winnie ve Serena eşlerinden uzakta bir hafta sonu tatili için Monte Carlo'ya gitmeye karar verirler. Amaçları her şeyden ve herkesten uzakta hafta sonu kaçamağı yapmaktadır. Bu kaçamakta sınırlar aşılır, özellikle eşler yanlarında olmayınca.

Amaçları bu kaçamak hafta sonunda yapabildikleri tüm çılgınlıkları yapmak ve tekrar ailelerinin yanına dönmektir. Ama yaptıkları plan tutmaz ve kendilerini bir anda cehennemin içinde bulurlar. Çünkü kaçamak yaptıkları ve eğlendikleri kişilerle birlikte gece kaldıkları tekne, sabah polislerle çevrilir ve hepsi tutuklanır. Neden mi? kendilerinin de ancak sorguda öğrenecekleri bu durumu spoiler içerdiği için yazmayacağım :)


Kitap için bir eleştiri de bulunmam gerekirse. Böyle hareketli bir macera da keşke biraz daha soru işaretli durumlar olsaydı. Biz okurlar sonuna kadar hep soru işaretlerinin içinde bir final yapsaydık (kendi adıma söylüyorum). Ama yine de özellikle macera kitabı sevenler ve kitabı film seyreder gibi okumak isteyenler için kesinlikle tavsiyemdir. Harika bir kitap. 

Keyifli okumalar...

Yorumlar