Sonsuz Kitap Mutluluğu Blog Tur Kitap Yorumu: Rüyalar Gerçek Oldu / Müjde Aklanoğlu


Herkese Merhaba

Yeni bir kitap, yeni bir tur ve yeni bir yorumla karşınızdayım.  Saklambaç serisinin ikinci kitabı Rüyalar Gerçek Oldu. Müjde Aklanoğlu imzalı bu ikinci kitap da ilk kitap gibi oldukça kalın ama keyifli bir kitap.

Rüyalar Gerçek Olsa kitabını okuyup yorumlamıştık biliyorsunuz. Rüya'nın rüyasında gördüğü yakışıklı kişilik gerçek hayatta karşısına çıkmış ve bir maceranın içine girmişti. İşte serinin ikinci kitabında da yani Rüyalar Gerçek Oldu kitabında bu maceranın devamı geliyor tüm hızıyla.


Bu kitapta Rüya ve Şahin uzun bir yolculuğa çıkıyorlar. Nereye mi? Benim de gidip gördüğüm, yeşiline, suyuna, insanına, havasına hayran olduğum Karadeniz'e. Şahin'in annesinin ve dedesinin yaşadığı eve. Tabi ki bir şok dalgası geçiyor bu evde. Nasıl geçmesin Şahin, Rüya'yı yanında götürüp, anne bu senin gelinin deyince. İşte size bir şok. Annesi gelini benimseyecek mi? Dedesi bu duruma nasıl tepki verecek? Kaçtıkları kişiler Rüya ile Şahin'in arkasından Karadeniz'e kadar gelecek mi? Bu soruların hatta daha bir çok sorunun cevabı kitabın içinde.

Tabi ki en çok merak edilen, Rüya ve Şahin ne olacak? Hepsi satırlarda saklı, okuyup öğreneceksiniz...

Serinin ilk kitabında fazla fazla detaya ve betimlemeye yer verildiğinden bahsetmiştim hatırlarsanız. Bu durumun da anlam bozukluğuna yer açtığını belirtmiştim. Müjde Aklanoğlu serinin ikinci kitabında detaya girmemiş mi? girmiş ama fazla değil. Karadeniz'in insanından o güzel konuşmalarından kesitler yer vermiş bu sefer. Ne iyi etmiş, güzel Karadeniz insanını tanıtarak, işleyerek...

Olimpos Yayınlarına ve Müjde Aklanoğlu'na tüm katkılarından dolayı teşekkür ederiz...

Sonuç olarak; keyifli okumalar...

Yorumlar

  1. Teşekkür ederim bu güzel anlatım için. Şimdiden sabırsızlanıyorum okumak için

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler. şimdiden keyifli okumalar dilerim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder