Kitap Yorumu: Siyah Kar - Juliette Sobanet

Herkese Merhaba!

Arkadya Yayınları' na, Siyah Kar kitabını hediye olarak gönderdikleri için çok teşekkür ederim.

Evet, zamanda yolculuğa hazır mısınız?

Şöyle 2012 yılından kalkıp 1937 yılına giderek Jillan ve Samuel ile maceraya katılmaya ne dersiniz?

"Zaman adeta sihirli bir değnek gibidir. Ya tamamen olacakları değistirirsiniz ya da geçmişin gölgesinde..."

Juliette Sobanet öyle bir kurgu sunmuş ki bizlere soluksuz okunuyor.  Derin sırların her sayfada bambaşka bir olayla aydınlandığını okuyacaksınız. Isla, Jillan'ın ikiz kardeşi. Doğu Ekspresi 'nden kendisi ile birlikte 3 kadın aynı anda kaçırılıyor.  Aynı yetmiş beş yıl önce olduğu gibi.  Bu olayla 1937 de yaşanan olayın bağlantısı var mı?  

Jillan, kız kardeşi Isla'yı bulmak için zamanda yolculuğa çıkacağını bilmeden, Samuel ile bir maceranın içine girer. Çocukluğundan beri olduğu gibi Jillan, Isla'yı hissetmektedir. Bu hisler, onu kızkardeşine götürecek midir? Peki onu hangi zaman diliminde bulacaktır.  İki ayrı yüzyılda geçen olayların muhteşem kurgusu ile ortaya çıkan bir kitap. Her sayfasında ayrı bir olay ve yıllar önce yarım kalmış ancak kaldığı yerden devam eden Samuel - Jillan aşkı. 


Kurgusu ve anlatımıyla beni oldukça etkiledi. Yazarın hayal gücüne ve iki zaman dilimini muhteşem bir şekilde, okuyucuyu sıkmadan ve yormadan baglamasına hayran kalmamak elde değil.  Çoğu sayfasını nefesimi tutarak okuduğumu söylemeden geçemeyeceğim.  Ayrıca aile bağlarını ve bunun önemini çok güzel ve ince bir şekilde okuyucuya veren Sobanet, geçmişimizin de geleceğimizin anahtarı olduğunu vurguluyor bu kitapta.

Ben beğendim, okumak isteyenler için de tavsiye ederim. 

Arkadya Yayınları 'na tekrar teşekkür ederim bu kitapla bizi buluşturduğu için. 

Keyifli okumalar...

Not: Görseller Arkadya Yayınları'nın facebook sitesinden alınmıştır. 

Yorumlar

Yorum Gönder