Kitap Yorumu: Cehennem - Dan Brown

Selam! Kitabımı bitirdim. Dan Brown yine harika bir kitap yazmış. İstanbul'a kadar uzanan bir serüven. Altın Kitaplar'dan çıkan kitap 576 sayfa. Her sayfasını merakla okuyacağınız bir kitap. Dan Brown'ın diğer kitapları gibi bunu da heyecanla ve merakla okudum.  Kitabın konusuna gelince;

Robert Langdon gözünü İtalya'da bir hastanede açar. Kafasından yaralıdır. Neden burada olduğunu ve nasıl yaralandığını hatırlamamaktadır. Özellikle İtalya'da olduğunu öğrenince çok şaşırır. Biri bayan biri erkek iki doktor onunla ilgilenmektedir ve geçici hafıza kaybı yaşayabileceğini söylerler. Robert tam olarak ne olduğunu anlamadan hastane odasında saldırıya uğrar. Erkek olan doktor öldürülür. Bayan doktor ona yardım eder ve onu evine götürür.

Büyük kovalamaca bu saatten sonra başlar. Robert ceketinin içinde emanet bir cisim taşımaktadır, ama onun nasıl ve kim tarafından kendisine verildiğini hatırlamamaktadır. Robert bu bayan doktordan başka kimseye güvenememektedir. Kaçma ve kovalamaca zaman zaman tehlikeli durumlar yaratır ikisi için de. Bu kaçış ipuçları ile İstanbul'a kadar uzanır. İstanbul'da tüm gerçekler açığa çıkacaktır. Dünya bir salgınla tehlike altındadır. Robert salgını durdurabilecek mi? Güvendiği insanlara gerçekten güvenilir mi? Yoksa düşman bildikleri gerçekten dost mu? Nefes nefese bir kaçış ve serüven.

Kitabın İstanbul'da geçen kısmı çok güzeldi. Sanırım memleketimiz olduğu için. Dan Brown İstanbul'un semtlerini ve önemli yerlerini tarihi ile birlikte çok güzel anlatmış. İstanbul'un her yerini bilmem. Kitapta anlatılan yerleri tam olarak bilmiyorum. Ama Yerebatan Sarayını gezdiğim için okurken gözümde canlandırmam zor olmadı. Özellikle Medusa başı. Bu kitabı okuduktan sonra oraları gezmek isteyeceğinizden eminim.

 MEDUSA BAŞI
 
YEREBATAN SARAYI
 
 

Yorumlar

  1. kitabı çok merak ediyorum en kısa zamanda bende alacağım :)

    YanıtlaSil
  2. Merak ettiğimiz ama bu yoğunlukta bir türlü okuyamadığımız bir kitaptı.Şimdi daha çok merak ediyorum :) Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten merak uyandıran ve okunması gereken bir kitap. Özellikle finali tahmin ötesi...

      Sil
  3. Kaleminize ve emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. 4 gün önce başladım aslında hiç zamanım yok diyordum ama böyle bir kitaba zaman bulmamak imkansız tavsiye edilesi bir kitap

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim. İyi okumalar dilerim...

      Sil
  5. Dün sabah okumaya başladım bugün akşam bitirdim...Mutlaka okunması gereken bir kitap. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. kitap bir harika herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  7. Dan Brown bu romanıyla bitişe doğru hızla ilerliyor.ramonı çok beğenenler sanki okumadan yorum yazmışlar ya da ilk 150 sayfadan sonra yorumda bulunmuşlar.Çünkü roman ilk 150 sayfadan sonra aşırı betimlemer ve bir roman için gereksiz bilgilerle dopdolu.Ayrıca yazar yazdığı komuda (özetlersek aşırı nufüs ve dünyanıns sonu) tam bir fikir birliğine varamamış, kendisi bile nerde durduğunu bilmiyor.Bu yüzden roman bir ikilemde devam ediyor ve öyle bitiyor.Yani kısacası pek de bitmiyor.sadece yazarın kendisi bitiyor.Bu romandan sonra Dan Beown o kadar fazla satan yazarlar arasında olamayacak.Çünkü kitabın sadece Dan Drown etkisi bitmeden para için yazıldığı çok belli.Bu yüzden 250 sayfalık bir romanı 580 sayfa yazmış yazar.Yazık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili dostum gerçekten iyi bir okuyucu olduğun çok belli sana şiddetle katılmakla birlikte Dan Brown in en kötü kitabı diyebilirim.


      Sil
    2. Dan Brown in en kötü kitabı diyebilirim. Yukardaki arkadaşım o kadar güzel açıklamış ki bana başka söz bırakmamış.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. kesinlikle katılıyorum ayrıca çok fazla tesadüf var zaman zaman insan bu kadarda olmaz diyor

      Sil
    5. katiliyorum

      Sil
    6. Ağzına sağlık. Bende, bende mi bi sorun var acaba millet bu kadar beğenmiş diyorum. Kesinlikle katılıyorum.

      Sil
    7. Size katilmamak mumkun degil tespitinize aynen katiliyorum kitabin icinde bir suru gereksiz bilgi var uzattikca uzatmis yazacak birsey bulamadikca sacmalamis davincinin sifresi nin bir benzeri gibi galiba bu adam baska tur bir kitap yazamayacakmis gibi geliyor.

      Sil
  8. Dan Brown'un eğer önceki kitaplarını okuduysanız aynı çizgide olduğunu fark edersiniz.Sürekli bir çelişkiyi ortaya koyar ve bunun yorrumunu okuyucuya bırakır.Melekler ve şeytanlar kitabında bilim ve din,Kayıp Sembolde masonluk ve cehennem kitabında transhümanizmi etkileyici bir tarzda merak uyandıracak bir şekilde anlatmış..

    YanıtlaSil
  9. 2 günde nefes kesmeden okudum 10 numara bir kitap

    YanıtlaSil
  10. ben çok begendım kitap bilgi dolu ve cok heyecanlı adam yaratıcılıkta sınır tanımıyo ayrıca kıtabın sonu tabıkı de sona baglanmamiş cunku nufus sorunu gunumuzde de devam eden bi sorun ve cozulmemiş

    YanıtlaSil
  11. Merhabaa, çok harika bir kitap. Ne yazık ki ben kitaba başlamadan hemen önce tanıtım bültenini görünce okurken İstanbul'da geçen kısmını tahmin ettim ve bana göre bu en büyük spolierdi. Ama yine de süper bir kitap. Dan Brown'un Da Vinci'nin Şifresini de tavsiye ederim. Takipteyim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dan Brown çok iyi bir yazardır. Bütün kitaplarını bu kitap gubi keyifle okudum. Hemen takibe alıyorum sizi :)

      Sil
  12. Dan brown kesinlikle bu romnı yazarken kimliksiz filminden etkilenmiş.

    YanıtlaSil
  13. Dan Brown bilgi ve macera dolu bir roman yazmış sıradışı bir Dehanın kaleminden çıktığı belli oluyor kitabın

    YanıtlaSil

Yorum Gönder