Kitap Yorumu: Gizli Anların Yolcusu - Ayşe KULİN


Merhaba! Ayşe Kulin'in Dönüş kitabının çıkış kitabı olan Gizli Anların Yolcusu kitabından bahsetmek istiyorum sizlere. Bu kitap Everest Yayınlarından çıktı ve Kasım 2012 de raflardaki yerini aldı.

Bu kitap hakkında çok konuşuldu. Ayşe Kulin hayranları ve bir çok kişi kitabı okudu. Beğenenler de oldu, beğenmeyenler de. Konusu tartışıldı. Ayşe Kulin'in diğer kitaplarından çok farklı olduğu söylendi. Cesurca yazıldığı da söylendi. Çünkü konuşulması bile zor olan bir konuyu işledi Ayşe Kulin.

İlhami bir dergi sahibi iş adamıdır. Evli, sevdiği bir karısı ve kızı vardır. Küçük oğullarını bir trafik kazasında kaybedince, aile parçalanma noktasına gelmiş ve eşi bunalıma girmiştir. Kızları ailesinden uzakta okumaktadır. Eşinin bunalıma girmesinden sonra İlhami ve eşi arasında soğuk rüzgarlar esmektedir. Dergi'nin ortağı Handan bu durumdan hoşnuttur.

Dergide çalışmaya başlayan Bora, bir arkadaşının kitap yazdığından bahseder ve İlhami'ye değerlendirmesi için ricada bulunur. İlhami başta reddetse de, sonradan kitabı okumayı kabul eder. Kitabı okumaya başlayan İlhami kitaptan ve kitapta anlatılanrdan çok etkilenir. Kitabın asıl sahibinin Bora olduğunu anlar. İlhami'ye karşı boş olmayan Bora da artık İlhami'den karşılık görmeye başlar.

Ayşe Kulin yazdığı bu romanında bence eşcinsellik konusu dışında, insanların hayatlarındaki acı gerçekleri ve onları bu duruma sürükleyen sıradışı olaylardan bahsediyor. Okurken kitabı bu yönden de değerlendirmemiz doğru olur diye düşünüyorum. İyi okumalar...

Yorumlar

  1. Mükemmel bir kitaptı, insan okurken kendini kaybediyor içinde. Ve doğru insanların hayatlarındaki acı gerçekler ve onları bu duruma sürükleyen sıradışı olaylardan bahsediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşe kulin'in her kitabı gibi bu kitap da harikaydı. Size katılıyorum...

      Sil

Yorum Gönder