Kitap Yorumu: Gül Limanı Oteli - Debbie Macomber

Merhaba. Bugün yine Debbie Macomber'ın çok severek okuduğum bir kitabından Gül Limanı Oteli'nden bahsedeceğim. Keyifle okunan, sürükleyici bir hikaye.
 
Jo Marie Rose eşini kaybettikten sonra kendine yeni bir hayat kurmak istemiştir. Eşi Afganistan'da bir helikopter kazası sonucu ölmüştür. Bu Jo Marie Rose için çok büyük bir acıdır. Ancak kendine farklı bir hayat kurarak araştırmalar yapmış ve bir otel satın almıştır. İsmini de Gül Limanı Oteli koymuştur."Gül ismi eşinin soyadıdır, "Liman" ise eşini kaybetmiş olmasının fırtınasıyla savrulurken demir attığı yerdir. Gül Limanı Oteli'nin ziyaretçileri tek tek gelmeye başlar, kendi maceralarını da arkalarında sürükleyerek.

Ziyaretçilerden Josh yıllar sonra üvey babasının sağlık durumunun iyi olmadığını öğrendiği için kasabaya dönmüştür. Aslında üvey babası ile araları çok kötüdür ve birbirlerini pek sevmezler. Josh Gül Limanı Oteli'nde kalır ve hayatında neler değişecetir? Belki de aşkı bulacaktır.
 
Diğer bir ziyaretçi Abby o da yıllar sonra abisinin düğünü için istemese de kasabaya geri dönmek zorunda kalmıştır. Onu da bu kasabadan uzaklaştıracak kötü bir olay olmuştur. Abisinin düğününe gelmek zorunda olan Abby geçmişiyle yüzleşecek, belki de geçmişteki kötü günleri unutacaktır.
 
Jo Marie Rose, Abby ve Josh Gül Limanı Oteli'nde neler yaşayacaktır? Hayatlarında neler değişecek? Hayatlarına kimler girecektir? Sürükleyici ve akıcı anlatımıyla, bazen gülerek bazen de gözü yaşlı okuyacağınız bir roman. İyi okumalar...

Yorumlar

  1. Siz neler hissettiniz? Bu kitabı okumak için nedenimiz nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Öncelikle, Debbie Macomber'ın diğer kitaplarını okuduysanız ve seviyorsanız bu kitabı da okumalısınız. Otel sahibi ve ziyaretçilerin hayatlarının beni etkilediğini de söyleyebilirim. Onların geçmişteki yaşadıkları ve hissettikleri çok iyi aktarılmış. Ziyaretçilerin ikisi de hayatta belli olaylar yüzünden dışlanmış ya da öyle hissetmiş. Okurken kendinizi onların yerine koyarsanız ne kadar acı çektiklerini anlayabiliyorsunuz. Teşekkür ederim...

      Sil

Yorum Gönder