Kitap Yorumu: Sona Kalan - Tess Gerritsen

Hafta başında herkese merhaba ve iyi haftalar dilerim. Sona Kalan kitabını cuma akşamı bitirdim ancak hafta sonları bilgisayar başına oturamadığım için yorum bugüne kaldı. Kitap hakkında ilk olarak söyleyeceğim şu ki Tess Gerritsen yine harika bir kitap yazmış.

Aileleri öldürülen üç çocuğun hayatları yatılı bir okulda kesişir. Hepsinin ortak noktası ikişer defa ailelerini kaybetmeleridir. Claire, Will ve Teddy. Bu üç çocuğun önce aileleri öldürülür. Claire'in ailesi silahlı saldırıda öldürülür hatta Claire başından yaralanır. Başında o günleri hatırlatan dikişler ve koca bir şişlik vardır. Will'in ailesinin bindiği özel uçak havada patlar. Önce uçak kazası olarak nitelendirilen bu olay sonradan patlayıcı maddelerin bulunması ile cinayet olarak bilinir. Teddy'in ailesi de denizin ortasında bir yatta silahlı saldırıya uğrar. Teddy babasının sayesinde hayatta kalır. Babası onu denize atar, gözünü açtığında hastanededir. Olayların oluştuğu tarihler birbirine çok yakındır. Bu da dikkat çekici bir noktadır.

Bu üç çocukta olaylardan sonra koruyucu ailelerinin yanlarına verilir. Her şey yoluna girdi derken koruyucu aileler de tek tek öldürülür. İkişer defa ailelerini kaybeden bu çocuklar EVENSONG isimli okulda tanışırlar. Kaderleri aynıdır. Görünürde birbirlerini hiç tanımayan bu üç çocuğun ailelerinin geçmişleri ve onları bekleyen tehlikenin aynı olduğu ortaya çıkar.

Jane Rizzoli ve Maura Isles bu gizemi çözmek için kolları sıvar. Çocukların da yardım ettiği bu araştırma sonuç verir. Dostların düşman, düşmanların dost sanıldığı araştırma sonucunda tüm düğüm okulda çözülür. Hem de sürpriz bir finalle. Muhteşem bir şekilde kurgulanmış bir kitap Sona Kalan. Gerilim, macera ve aksiyonu tüm sayfalarda yerini alıyor. Kitabı okurken özellikle sonlarına doğru olayları çözdüm derken yanıldığınızı farkediyorsunuz. Hatta olay çözüldü diyorsunuz ama hiç öyle çıkmıyor.

Kesinlikle gerilim, macera ve özellikle Tess Gerritsen kitaplarını seven herkese tavsiye edeceğim bir kitap. İyi okumalar...

Yorumlar

  1. ben sona kalan kıtabını okumadım ama sunu merak edıyorum acaba bu kıtaptan sonra rızzolı ısles serısı devam edıcek mı sızce serıyı bıtırmısler mı bu kıtapla

    YanıtlaSil

Yorum Gönder