Kitap Yorumu: Güller ve Gelinler - Julie Garwood


Güller ve Gelinler kitabı Güllere Sor kitabının devamı niteliğinde. Bu kitap da Güllere sor kitabı gibi keyifle okunan bir kitap. Ancak olaylar bu kitapta biraz yüzeysel işlenmiş. Elimde biraz uzun kalan bir kitap oldu ama sebebi benim. Yoğun günlerim sebebi ile hızlı okuyamadım. 

Güller ve Gelinler kitabı Güllere Sor kitabından tanıdığımız karakterlerle devam ediyorlar. İlk kitap da Mary Rose ve dört abisinin nasıl karşılaştıklarını, Mary Rose'u sokakta nasıl bulup yetiştirdiklerini ve Blue Belle kasabasına nasıl yerleştikleri anlatılıyordu. Aynı zamanda bir avukat hayatlarına girip herşeyi değiştirmişti. Sonunda da Mary Rose bu avukata aşık olmuştu.

Bu ailenin anne dediği Rose eve dönmüştür. Artık tüm aile bir aradadır ve Mary Rose bir bebek beklemektedir. Kitap ise Mary Rose'un üç abisinin Douglas, Adam ve Travis'in maceralarını anlatıyor. Bu üç kardeşin farklı yerlerde ve farklı olaylar neticesinde aşık olmalarını okuyoruz. Tek kitap ancak, üç ayrı hikaye anlatılmış. Hikayelerin en başında aşık olacakları kişilerle tanıştıkları için olaylarda sürpriz yok. Biliyorsunuz ki tanıştığı bayana aşık olacak. Ancak Julie Garwood'un kalemine diyecek yok. Yine güzel yazılmış bir hikaye. Ben okurken düşündüm ki üç ayrı kitap yerine tek kitapta biraz daha az detaya yer vererek üç ayrı hikaye anlatılmış. 

Julie Garwood hayranlarına tavsiye edeceğim bir kitap Güller ve Gelinler. Bu sefer biraz kısa yazmış olabilirim yorumumu çünkü üç hikayeyi de ayrı ayrı anlatmak istemedim. Bu da okuyuculara merak uyandırır belki. Belki yorumumu olumsuz olarak nitelendirenler olabilir ama yazımın da başında belirttiğim gibi Julie Garwood'un bu kitabını da keyifle okuduğumu söyleyebilirim. 

Keyifli okumalar...

Yorumlar

  1. Bende ilk kitabı okumuş ve ikinci kitabı merak ediyordum.Yorum için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyaretiniz ve yorumunuz için ben teşekkür ederim. Bu kitabı da seveceginizi umuyorum. Keyifli okumalar...

      Sil
  2. Kapağı çok güzel duruyor kitabın. *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de alırken çok begenmistim :) keyifli okumalar

      Sil

Yorum Gönder