İlginç Bir Mim!!!

 Merhaba. Öncelikle beni mimlediği için Zeynep's Library' e teşekkür ederim. Çok değişik ve ilginç soruları olan bir mim.

İşte benim cevaplarım...

Senaryo 1: Kitapçıda kitap seçtiğinizi düşünün,bir anda bir zombi saldırısıyla karşılaşıyorsunuz ! Etrafınız ordan oraya koşuşan insanlarla dolu,karşılık verebileceğiniz bir silahınız ya da sığınabileceğiniz bir yer yok.Tam o sırada kitapçının sahibi bir duyuruda bulunuyor. Bu zombilerin tek zayıf noktası herkesin bayıldığı ama sizin nefret ettiğiniz bir kitap. O yüzden size bunu yaşatan bir kitabı seçmeniz gerek !

Ye Dua Et Sev: Nefret etmek biraz fazla acımasız bir tabir olur. Çünkü bence her kitap değerlidir ve emek harcanarak yapılmıştır. O yüzden nefret etmek demeyelim de konusunu sıkıcı bulduğum ve yarım bıraktığım bir kitaptır. Herkes sevdi mi bilmiyorum ama filmi de çekildiğine göre geniş kitleye hitabeden bir kitap ve film olmuş.


Senaryo 2: Bir kuaföre gittiniz ve saçınızı yaptırdınız. Blendax reklamındaki abladan bile güzel ,hacimli saçlarınız var. Derken deli gibi bir yağmur bastırıyor, şiddetleniyor,şiddetleniyor ! Kendinizi korumak için hangi ''devam kitabını'' feda ederdiniz?

Yeraltı günlükleri serisi: Çok fazla seri kitap okumuşluğum yoktur. Ama okuduklarım arasında hangisini feda edersin diye sorarsanız. Yeraltı Günlükleri Serisinden herhangi bir kitabı diyebilirim. Kötü olduğu için değil seçmek zorunda olduğum için verdim bu cevabı.

Senaryo 3: Edebiyat dersinde hocanız klasiklerin ne kadar önemli olduğundan,dünyayı nasıl değiştirdiğinden bahsediyor. Ama siz bu konuşmaya katlanamıyorsunuz ve hayatınızda okuduğunzu en tiksinç klasiği hocanızın kafasına fırlatıp,gururla bunun nedenlerini açıklıyorsunuz.

Vadideki Zambak: Okuduğum klasikler arasında elimde en uzun süre sürünen kitap Vadideki Zambak olduğu için bu sorunun cevabı olabilir. Ama asla tiksinç kelimesini kullanmam. Hiçbir kitap için.

Senaryo 4: Küresel ısınmanın dünyanın anasını ağlattığı bir dünya düşünün. İnanılmaz sıcak ya da inanılmaz soğuk hava koşullarıyla yaşıyorsunuz. Eskimo ceketinizi giyip ısınmak için gayret ediyorsunuz. Isınmak için hangi kitabınızı yakardınız?

Cevap: Eskimo ceketimi giyip ısınmaya devam ederim. Çünkü hiçbir kitabımı, daha doğrusu hiçbir kitabı yakamam

Bu mime verdiğim cevapların tamamen senaryo gereği olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü şimdiye kadar okuduğum hiçbir kitabı çok kötü ve berbat şeklinde yorumlamadım. Her esere verilen bir emek vardır. ve emeğe karşı saygım sonsuzdur. Bu da benim düşüncem, umarım kimseyi kırmamışımdır. Sevgilerimle...

Yorumlar

Yorum Gönder