3. Sonsuz Kitap Mutluluğu Blog Turu: Sahra - Burcu Demet Peker / Yorum


Merhaba!

Sonsuz Kitap Mutluluğu Blog Turumuzun 3. turunda sizlere Burcu Demet Peker imzalı "Sahra" kitabını tanıttık. Şimdi de geldik kitabımızın yorumuna. Sahra kitabını elinize aldığınızda öncelikle kapağı ile ilginizi çekmekte. Kitap kapağında yazılan tek bir cümle içeriği hakkında ipucu vermekte.

"Tarifi tüm kelimelerin ötesinde... Sanki huzur kokuyor Sahra"

ve arka kapak yazısındaki tek bir cümle herkesi etkilemekte.

"Mirza ve Sahra, imkansız ve çok büyük bir aşkın birbirini inkar eden iki fatihi."

Evet, kitabımız derin bir aşk yaşayan Sahra ve Mirza'yı anlatmakta. Tabi ki birdenbire başlayan bir aşk değil onlarınki. Sahra'nın yıllarca içinde büyüttüğü, sakladığı ve vazgeçmediği bir aşk Mirza. Mirza için ise, Levent'ten alacağı intikam planı ile yaklaştığı ancak, vazgeçemediği, içinde bir tutku haline getirdiği bir aşk Sahra. Sahra'nın Mirza'ya, Mirza'nın ise Sahra'ya olan aşkı her satırda, her cümlede, her kelimede.

Ancak, sadece aşkı anlatmıyor kitabımız. Sahra'nın hayatının içinde saklı olan Mirza'nın bile bilmediği gerçekler de var. Sahra'nın, ikisinin hayatını da tehlikeye sokacağı gerçekleri. Sahra'nın abisi Levent'in kayboluşunun altında yatan gerçekler. Kaçışlar, saklanışlar, macera, yalanlar, ihanetler. Tüm bunların içinde ikisinin aşkları ayakta kalır mıydı? Yaşanmışlar ve yaşanacaklar onları nereye sürükleyecekti? Sadece ikisi mutlu olacak mıydı?


Romanı okurken onların aşklarına kaptırıyorsunuz kendinizi. Romanın konusu ve kurgusu ustalıkla işlenmiş satırlara. Çoğunlukla Mirza'nın ağzından anlatılıyor yaşananlar. Sahra da anlatıyor içindeki fırtınaları. Her karakterin anlatacakları var size bu romanda. Anlatımlarda detaya fazla yer verilmiş olmasına rağmen çok sıkmıyor okuyanı. Belki daha az detay daha iyi olurdu diye düşünmedim de değil...

Burcu Demet Peker'in ilk romanı. Umarım bir çok romanda imzasını görürüz ve kitaplarını okuruz. Kendisine tekrar tekrar başarılar diliyorum. 

Sahra kitabını da keyifle okumanızı dilerim...

Postiga Yayınlarına'da katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Çekilişimize katılmayı unutmayın. Belki de bu kitap sizin olabilir...

Yorumlar