Ben de Mimlendim, Hem de İlk Defa...

Herkese Merhaba.

Bir kaç gündür buralarda değildim maalesef. Çünkü oğluşum orta şiddetli bir barsak enfeksiyonu geçirdi. Yanından ayrılamadığım gibi 3 gün boyunca sabaha kadar başında oturdum. Yüksek ateş ve doktorun verdiği diyetle epey güç kaybetti. Bugün biraz daha toparlandı. Biz büyükler bile ne kadar zorlanıyoruz bu tür hastalıklarda. Onlar küçücük bedenleri ile mücadele ediyorlar.

O yüzden blog dünyasından epey uzak kaldım. Gerçi boş kaldığım kısa zamanlarda biraz göz atmadım desem yalan olur. Neyse uzun lafın kısası, bugün blog yazılarını okurken gördüm ki evdeyazar beni mimlemiş. İlk defa mimlendiğim için heyecanlandım doğrusu. Sorular da kolay değil ama oldukça da eğlenceli. Öncelikle kendisine teşekkür ederim ve sorulara geçelim bakalım evdeyazar neler sormuş.

1- Neden blog adın?
Bu sorunun cevabını daha önce Kırık Şemsiye isimli blogun etkinliğinde de anlatmıştım. Ama tekrar yazmak keyifli olacak. Yazdığım makaleler, düz yazı ve deneme türü yazılarım bir çok edebiyatla ve makalelerle ilgili sayfalarda yayınlanıyordu. Sonra düşündüm ve bu yazılarımın hepsini tek bir sayfa altında, bana ait bir blog altında toplasam harika olur diye düşündüm. Tabi ki kitap kurdu olarak okuduğum kitapların yorumları ve yazdığım öyküler de olacaktı. Yani hepsi kalemimden çıkan yazılar olacaktı. Öyleyse blogumun adı "Kalemimden Yazılar" olmalıydı. İşte benim blogumun isim hikayesi.

2- Hayat felsefeni belirleyen söz nedir?
Yaptıklarımızdan pişman olmak zor gelir insana. Ah keşke yapsaydım veya yapmasaydım dersiniz. Tabi ki hayatta her zaman keşkeler vardır ama bunları en aza indirmekte bizim elimizdedir. O yüzden ben bu sözü severim ve uygulamaya çalışırım.
"İyi düşün, pişman olacağın şeyi yapma; ama yaptığın işten de asla pişman olma"

3- Kendinle ilgili 3 yanlış 1 doğru şey nedir?
Herkesin kendine göre doğruları ve yanlışları vardır. Başkalarına göre değişir bunlar. Valla insanın kendinle ilgili yanlış şey yazması zormuş çok düşündüm. 3 yanlış 1 doğruyu götürür deyip yazmasam, o da olmaz. Aşırı detaycı olduğumu, bu yüzden kolay karar veremediğimi ve düşüncelerimi içime attığımı söylerler. Tabi bunlar bazılarına göre doğru bazılarına göre yanlıştır. Kendimle ilgili doğru şeye gelince "doğruluğum" derim.

4- İlk anılarını nelerdir, hangi yaşa kadar inebiliyorsunuz?
Hafızamı oldukça zorladım bu soru için. Sanırım 5 yaşlarındaydım, abim kolu kırıldığı için hastaneye yatmıştı. Tabi annemde onun başında kalmıştı. Ben de anneme küsmüş hastane bahçesinde kucağına gitmemiştim ve ağlamıştım. Eminim annem kendini daha kötü hissetmiştir.

5- En sevdiğin şarkı?
Belli bir şarkı yok ama Levent Yüksel'in 1993 yılında çıkan Med Cezir albümünü çok severim. İçinden bir şarkı seçmem gerekirse "Med Cezir" derim

6- En sevdiğin roman?
Bir kitap kurduna sorulabilecek en zor soru. Benim için bütün kitaplar çok özeldir. Çünkü hepsinde bir emek vardır. Ancak beni etkileyen iki kitaptan bahsedeyim. Biri Türk yazar diğeri ise yabancı
- Kan Ağacı - Jale Demirdöğen
- Kış Bahçesi - Kristin Hannah

7- En sevdiğin çizgi film karakteri.
Küçükten beri izlemekten hoşlandığım çizgi film Tom ve Jerry dir. Hala bile tv de denk gelirse oturur izlerim.

8- Çocukluğunda en sevdiğin oyuncağın?
Genelde bebeklerimi sıraya dizer, önlerine kağıt-kalem koyar, onların öğretmenleri olurdum. Ama büyüyünce öğretmen olmadım. Bir de küp şeklinde ve normal boyutta puzzle dünyam vardı. Onlarla vakit geçirmeyi severdim. Yani özellikle şu veya bu oyuncağım diyemem.

9- Şimdiye kadar aldığın en sevdiğin hediye?
Hediye almayı da vermeyi de çok sevdiğim için hepsi diyorum. Aldığım hediyeleri hiç ayırt etmem, arkadaşlarımdan, ailemden gelen bütün hediyeler benim için özeldir.

10- En sevdiğin yemek?
Yemek için yaşamak değil de yaşamak için yemek diyenlerdenim ben. Ama damak zevkime uygun yemek yemeği severim. Egede yaşıyor olmamız sebebiyle deniz ürünlerini severim. Bir kaç tür haricinde çoğunu denedim. Tabi bu deniz ürünlerinin yanında tüm zeytinyağlı ve etli ot çeşitleri diyebilirim. Tavuk ve et türü yemekler tercihlerim arasında. Ancak taze fasulye ve pırasa ile nedense yıldızımız hiç barışmadı...

11- En sevdiğin hayvan?
Buna hemen cevap verebilirim. Çünkü tam 13 yıl boyunca evimizde kedi besledik. Adı "maviş" idi. Çok da akıllıydı. 13 sene boyunca evimize renk kattı. Bir gün ortadan kayboldu ve bir daha geri dönmedi. Diğer hayvanları da seviyorum ama bir kısmından tabi ki korkuyorum. Mesela köpekleri severim ama yanımda hiç kıpırdamadan duracak ve kendini sevdirecek. Böcekler mi? asla yanaşmasınlar.

12-Odanda sana ait olan en sevdiğin nesne?
Sadece odamın değil evimin içindeki bütün eşyaları seviyorum. En çok da kitaplarımı :)

13-Ailen dışında onsuz yapamam dediğin en sevdiğin kişi?
Annem hep şöyle der. "En sıkıntılı veya en mutlu bir anında aramayı ilk aklına getirdiğin kişi senin en sevdiğin kişidir" İşte o kişi bu kişidir.

İlk defa mimlendiğimi yazmıştım, çok da keyif aldım. Teşekkür ederim evdeyazar. Ben de bana gelen topu hemen paslıyorum.
Gülay Cansever
Kedimin Hobi Defteri
Müsadenizle...
Kırık Şemsiye
Kitaplarım ve Ben
ve cevaplamak isteyen herkes...

Yorumlar

  1. Keyifle okudum, teşekkür ederim beni kırmadığınız için, eğlenmişseniz ne mutlu bana, sevgiler ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için de cevaplamak çok keyifliydi teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Oğluşuna çok geçmiş olsun canım. Cevaplar da çok samimi, eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bugün daha iyi. Cevaplarken çok eğlendim o yüzdendir Teşekkürler :)

      Sil

Yorum Gönder