Bir Sosyal Sorumluluk Projesi: "Sensiz Ölümdür Aşk" Kitap Tanıtımı

Bugün 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü. Birleşmiş Milletler 2011 tarihinde aldığı resmi bir kararla 21 Mart'ı Dünya Down Sendromu Günü olarak ilan etti. Bu günün anlam ve önemine uygun olarak sizlere bir kitaptan bahsetmek istiyorum. Bu kitap "Bir Sosyal Sorumluluk Projesi". Çünkü bu kitaptan sağlanacak tüm gelir Ulusal Down Sendromu Derneği'ne bağışlanacak.

Toplam 50 yazarın birleşmesi ile yazılmış bir kitap "Sensiz Ölümdür Aşk". Projeyi 2011 yılında Gökmen Küçüktaşdemir çok yazarlı bir interaktif kitap yazma fikri ile başlatmış. Öncelikle amacı birçok yazarın birleşmesi ile yazılacak olan kitabın geliri eğitime bağışlanacakmış. Ancak katılım genişlemiş ve birçok meslek grubundan 50 kişi projeye destek vermiş. Sonuç olarak, farklı meslek grubunun birleşmesi ile meydana gelen bu kitabın gelirinin Ulusal Down Sendromu Derneği'ne bağışlanmasına karar verilmiş. Aynı zamanda da kitabın ismiyle aynı isimde bir de müzik albümü yapılmış ve piyasaya çıkarılmış.

Destek Yayınları'ndan çıkan kitap 272 sayfa / fiyatı 19tl

Yazar Gökmen Küçüktaşdemir tarafından son halini alan kitabın farklı meslek gruplarından olan 50 yazarının isimleri şöyle:
Alper Akdeniz, Alper Baran Esin, Altuğ Selçuk, Aylin Onart, Aynur Kuran, Babacan Pesenkurdu, Bahadır Yüksekşan, Banu Şen, Berna Ergin, Birgen Engin, Burcu Tuna, Didem Baydar, Dilara Çağlayan, Duygu Erşen, Ece Tüzün, Ece Türkmut, Eda Lortlar, Eda Ongün Balık, Elvan Karanfil, Emre Akdemir, Engin İnce, Erdem Erdoğan, Erhan Gölbey, Esin Sayın, Filiz Kahraman, Fulya Demirören, Gökhan Kökuşoğlu, Gökmen Küçüktaşdemir, Güneş Saraçoğlu, Hakan Asılkefeli, Hakan Urgancı, Halil Fincan, Hatice Çelenk, Jülal Malhatun Zalma, Kezban Şahin Taysun, Leyla Bal, Manolya Özek, Mehmet Erduğan, Melike Çerçioğlu, Namık Kuyumcu, Necmettin Tetik, Olcay Meşe, Oya Pardak, Öznur Usanmaz, Selin Tabak, Senem Yazıcı, Şeyda Şentürk, Yeliz Pesenkurdu, Yeşim Kırlı, Zeki Hozer, Sinem Keskin.  

"Romanda sinema eğitimi almak için İtalya'ya giden İzmir isimli kadın kahramanın, Romalı ressam Stefano ile yaşadığı aşk anlatılmaktadır. Kavuşamama ve tesadüfler üzerine kurulu roman, İzmir ve İtalya'da geçmektedir." Roman konusunun tamamını ve 50 yazarı yakından tanımak için, aynı zamanda diğer detayları öğrenmek için http://www.sensizolumdurask.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kitapla aynı adı taşıyan müzik albümindeki Sensiz Ölümdür Aşk isimli şarkının söz yazarı ve bestecisi olan Hakan Asılkefelii'nin Levent Ozturk imzalı video klibi

                 

Yorumlar

  1. Engelli kardeşlerimiz için yapılan bu tür projeleri görünce mutlu oluyorum gerçekten.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder