Kitap Yorumu: Sadece Seni Sevdiğimi Söylemek İçin Aramıştım - Eda Tuzcalı

Merhaba!

Öncelikle Altın Bilek Yayınlarına bu güzel kitabı bana gönderdikleri için çok teşekkür ederim ve yine çok önceden okumama rağmen bir türlü fırsat bulup da yorumumu paylaşamadığım için özür dilerim. Halbuki kitap elime ulaşalı ve ben de okuyalı çok oldu ama... Sözü daha fazla uzatmadan kitap hakkındaki yorumuma geçelim.

Eda Tuzcalı'nın ilk romanı olan “Sadece Seni Sevdiğimi Söylemek İçin Aramıştım” kitabı ilginç bir konuya sahip. Romanın konusunu ilk okuduğumda oldukça meraklandığımı açıkça söylemek isterim. Konusuna göz atmak gerekirse;
Sude Sosyoloji Bölümü'nde okumaktadır ve mezuniyeti için tez hazırlamak zorundadır. Tezi için de telekız olarak insanlarla telefonda konuşmayı seçer. Amacı ise hiç tanımadığı insanlarla konuşmak ve onları kendileri hakkında konuşturmaktır. Yaptığı konuşmaları kayıt altına alarak raporlayacak ve tezini oluşturacaktır. Her arayana farklı yaklaşır Sude. Karşı tarafın isteğine göre cevaplar verir, telefonu da “Su” diye açar. Telefona cevap veren kız “Sude” değil “Su” dur.

Bir gün “Su” diye açtığı telefon birkaç saniye sonra yüzüne kapanır. Bu telefonların sayısı giderek artar. Sude daha da meraklanmaya başlar. Telefondaki kimdir?

İşte kitabımız bu şekilde başlar. Sude ile sessiz telefonların sahibi Mert'in arasında yaşananlar. Tabi ki sadece telefon konuşmaları ile devam etmez bu macera. Ama bence telefon konuşmaları biraz daha uzun sürseydi, hatta üç yıl sonrasında aynı arkadaş ortamında vakit geçirip birbirlerini tanımasalardı. Daha ilginç ve heyecanlı olurdu diye düşünüyorum. 

Diğer karakterlere gelince, onlar da Sude ve Mert'in arkadaşı olan kişiler. Eğlenceli, delidolu hatta çılgın diyebileceğim karakterler. Kitabın finali tahmin ettiğim gibi olduğu için sürpriz sizi bekliyor demiyorum. Kitabı okurken sıkılmıyorsunuz, sade bir dille yazılmış. Hatta ben eğlendim bile diyebilirim. Yazarın ilk kitabı ama oldukça başarılı. Bir çok kitabını daha okumayı umuyorum. Ben keyifle okudum, umarım siz de beğenerek okursunuz.

Keyifli okumalar...

Yorumlar

  1. gerçekten enteresanmış konu , bak ben de merak ettim şimdi :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder