Kitap Yorumu: Duyguların Rengi - Kathryn Stockett

Kış Okuma Şenliği kapsamında okuduğum kitaplardan biri de "Duyguların Rengi" isimli kitaptı. Aslında kitap uzun zamandır kitaplığımda bekliyordu. Araya başka kitaplar girmiş ama bu kitaba sıra gelmemişti. Kış Okuma Şenliği sayesinde hem kitabını okumuş hem de filmini izlemiş oldum.
 
Amerika'da 1900'lü yıllarda yaşanan ırkçılığı ve beyazların evlerinde çalışan yardımcıların yaşadıklarını anlatan duygu yüklü bir kitap. Çocuklarını onlara güvenerek teslim ediyorlar, onların büyütmeleri uygunsuz değil, çocuklarıyla kendilerinden fazla onlar ilgileniyorlar, yemeklerini, bulaşıklarını, ütülerini ve ev temizliğini onlar yapıyorlar. Ama ırk ayrımçılığından dolayı aynı masaya oturmuyor, aynı marketten alışveriş yapmıyor hatta aynı banyoyu bile kullanmıyorlar. Ne kadar tezat oluşturan düşünceler. İşte bu kitapta da aynen bunlar anlatılıyor.
 
Siyahi yardımcıları hayatlarını düzene sokuyor ama beyazlar onları hırsızlıkla bile suçlayabiliyorlar yapmadıkları halde. Skeeter, üniversiteden yeni mezun ve yazar olmaya hevesli bir beyazdır. Bu olayları ve siyahi yardımcıların yaşadıklarını bir kitapta toplamak ister. Aibileen ve Minny başta olmak üzere tüm yardımcılar Skeeter'a kitabı konusunda tüm desteği gösterirler. Yaşadıkları zorlukları, çelişkileri hayatlarını tek tek anlatırlar.
 
Kimi zaman güldüren kimi zaman da ağlatan bir kitap "Duyguların Rengi" Ama mutlaka okunması gereken bir kitap bence.
 
Filmi de en az kitabı kadar güzel. Ben genelde kitabını okuduğum kitapların filmlerinden keyif almam. Ancak "Duyguların Rengi" onlardan biri olmadı. Anlaşılacağı gibi filmi de yeni izledim. Tabi ki bazı değişiklikler var kitapla film arasında ama okuduğum duygularla seyrettiğimi söyleyebilirim. Okumanızı ve seyretmediyseniz seyretmenizi tavsiye ederim. İyi okumalar ve iyi seyirler.
 
Film fragmanını seyretmek isteyenler için
 
   

Yorumlar

  1. ben de çok sevmiştim bu kitabı. filmini izlemedim ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kitap çok güzel. Filmi de bazı farklılıklar haricinde güzel çekilmiş tavsiye ederim.

      Sil

Yorum Gönder