Kitap Yorumu: Yeraltı Günlükleri Serisi 1 / Gregor ve Gri Kehanet - Suzanne Collins

Kış Okuma Şenliği kapsamında aynı seriden 3 kitap veya bir üçleme okumamız istenmişti. Ben de uzun zamandır merak ettiğim ama bir türlü alamadığım ve "Açlık Oyunları" serisinden tanıdğım yazar Suzanne Collins'in farklı bir serisini seçtim. Aslında seri beş kitaptan oluşuyor ancak ben ilk etapta ilk üç kitabı okuyacağım. Diğerlerini de en kısa zamanda okuyup yorumumu sizlerle paylaşacağım.

Aslında bu seriyi merak etmem ve almamdaki asıl sebep yazarının Suzanne Collins olması. Açlık Oyunları serisinden sonra aynı tarz ve tatda bir kitap beklemiştim. Ancak karşıma tamamen fantastik ve masalsı bir kitap çıktı. Böceklerin, sıçanların, yarasaların konuştuğu ve bu böceklerin devasa büyüklükte olup yeraltında insanlarla yaşadığı bir maceranın içinde buldum kendimi.
 
Tesadüf eseri çamaşırhanelerinin havalandırma deliğinden yeraltı dünyasına düşen Gregor ve iki yaşındaki kardeşi Bot'un yeraltında başka insanlarla ve diğer canlılarla tanışmasıyla başlıyor herşey. Geri dönmelerinin tek çaresi ise "Gri Kehaneti" çözmeleri. Ancak ilginç bir şekilde 2 yıl önce kaybolan babalarının da bu yeraltı dünyasında olduğunu öğreniyorlar ve ilk amaçları babalarını dev sıçanların elinden kurtarmak. "Gri Kehaneti" okuyup yorumluyorlar aynı zamanda babalarının ve kendilerinin orada olmalarının kehanetin bir parçası olduğu ortaya çıkıyor. Kehanette bir savaşçıdan bahsediyor. Yeraltı insanları da o savaşçının kehanete göre "Gregor" olduğunu kabul ediyor ve macera başlıyor.
 
Aslında bütün bu böcekler, yarasalar ve sıçanların bazıları insanlarla çok iyi dost. Özellikle hamamböceklerinin Gregor'un kardeşi Bot'la kurdukları dostluk okunmaya değer. İnsanın hamamböceklerini sevesi geliyor (tabi ki şaka)
 
Fantastik tarzda kitapları sevenler için ideal bir kitap ve seri. Okurken sıkılmıyorsunuz. Daha genç okuyuculara hitap eden bir macera serisi olduğunu söyleyebilirim. Suzanne Collins'in yaratıcılığı, hayal gücü, fantastik kurgusu ayrıca beni kendine tekrar hayran bıraktı. Açlık Oyunları serisi tadını alamasam da keyifli bir kitap.

Yorumlar

  1. ben de açlık oyunlarını çok çok beğenip serisini almıştım gregorun.
    güzeldi ama daha çok ortaokul yaşlarına hitap ediyor bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç yaşta okurlara hitap ettiği kesin. Ben de merak ettiğim için aldım. Açlık Oyunlarının tadını bulamadım ama sıkılmadım da :)

      Sil

Yorum Gönder