Kitap Yorumu: Yeraltı Günlükleri Serisi 3 / Gregor ve Kan Kehaneti - Suzanne Collins

Yeraltı Günlükleri Serisi'nin üçüncü kitabı da bitti. Diğer iki kitabı da en kısa zamanda okuyup yorumlarımı sizinle paylaşacağım. Kış Okuma Şenliği kapsamında okumam gereken kitaplara öncelik verdiğim için iki kitabı sonradan okuyacağım.


Serinin üçüncü kitabında Gregor yeraltı dünyasına tekrar geri dönüyor. Bu sefer annesi ile birlikte. İkinci kitabın sonunda Gregor'un yeraltı dünyasından bir not beklediğini okumuştuk. İşte bu not Gregor'a ulaşıyor ve "Kan Kehaneti" ni çözmek için kendisine ve kız kardeşi Bot'a ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor. Kısa bir toplantı için gideceğini düşünen Gregor, annesi de onlara katılınca hiçbir şey düşündüğü gibi olmuyor.
 
Yeraltı dünyasını bir salgın tehdit etmektedir. Bunu da kehanette savaşçı olarak geçen Gregor çözebilecektir. Bu tehlikeli hastalık annesine de bulaşınca macera daha da tehlikeli duruma gelir. Amaçları salgını durduracak ilacı bulabilmektir. Yeni karakterlerin ve karıncaların da katıldığı hareketli ve yine fantastik bir macerayı okuyoruz üçüncü kitapta da.
 
Bu kitabı da yine sıkılmadan okudum ve en kısa zamanda diğer iki kitabı da okuyacağım. Fantastik macera seven genç okuyucular için ideal bir kitap. İyi okumalar.

Yorumlar

  1. En merak ettiğim serilerin biri. Elimdekiler bitince alacağım ilk seri de diyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suzanne Collins'in Açlık Oyunları serisini de tavsiye ederim. Kesinlikle harika bir seridir.

      Sil
    2. O seriyi okudum, sıra Gregor 'da :)

      Sil
    3. Tamam anladım harika :) İyi okumalar...

      Sil

Yorum Gönder