7. Sonsuz Kitap Mutluluğu Blog Turu / Maske - Lemariz Müjde Albayrak / Kitap Yorumu


7. Sonsuz Kitap Mutluluğu Blog Turu ile herkese merhaba diyorum.

Evet, bu turumuzun kitabı Maske idi. Biliyorsunuz Maske, Hissiz kitabının devamı niteliğinde bir kitap. Hissiz kitabının yorumunu dün sizlerle paylaşmıştım. Okumadıysanız buradan lütfen...

İlk kitapta Alexander ve Heaven'ı tanımıştık. Bu kitapta ise Adrian'ın hayatına giriyoruz. Adrian ile Alexander'ın hayatlarının nerede ve nasıl bir olayla kesiştiği tekrar anlatılıyor. Ağırlık Adrian ve hayatında.

Bu Adrian ve Jasmine'nin aşk hikayesi. Onlar tutku dolu aşklarını yaşamak için çok beklemek zorunda kalıyorlar. Ancak tutku onların gözlerinde, konuşmasalar bile bakışlarıyla anlatıyorlar bunu. Jasmine bir çekim gücünün içinde hissediyor kendini, Adrian'ın çekiciliği, gözleri, duruşu. Kendini ona bakmaktan, onunla konuşmaktan hatta ona dokunmaktan alamıyor.

Görsel için teşekkürler Zeynep

Jasmine, Adrian'ın evinde yardımcı olarak çalışmaya başlasa da, evdeki tüm düzenlemeler, Jasmine ve oğlu için yapılmıştır. Jasmine bu duruma itiraz etse de Adrian'a direnemez. Küçük oğlu Adriano ise bu durumdan çok memnundur çünkü oyuncaklarla, dolu bir odası ve her istediğini yapan bir adam vardır.

Bu olaylardan üç sene öncesine gidersek, ortada bir iddia, pişmanlık ve söylenmemesi gereken sözler var. Adrian bu üç sene öncesini düşünerek bu kadar itinalı davranıyor Jasmine'e. Çünkü yaptığı bir hata yüzünden Jasmine'in hayatını altüst ettiğini biliyor ve amacı biraz olsa da vicdanını rahatlatmak.

Peki üç sene önce bir gece neler olmuştu? 
Adrian'ın vicdanı neden rahatsız?  
"Neden?" sorusunda ikisini de rahatsız eden ne?

Bu soruların cevapları kitabın içinde öyle bir yerleşik ki, her sorunun cevabı için sayfaları hızlıca çeviriyorsunuz. Tabi bir de Jasmine'in oğlu Adriano var. Adriano üç yaşına kadar babasız büyüyen bir çocuk. Ya babası kim? ve Nerede? Merak etmeyin, kitabın içinde saklı...

Diğer karakterler de kitaba renk katıyor. Özellikle Jasmine'nin abisi Daniel ile Türkiye'den gelen Yağmur. Çok renkli bir kişilik, sakarlıklarıyla ortalığı birbirine katan ama bir o kadar da iyi biri Yağmur.

Gelelim finale. Hayır anlatmayacağım. Çünkü tamamen sürpriz ve kitaba damga vuran bir final, (buraya özellikle virgül koydum finali okuyunca anlaşılır)

Maske bana daha heyecan verdi diyebilirim. Benim fikrime göre Alexander mı daha çok sevildi, Adrian mı diye sorulsa sanırım Adrian çıkar anketten. Daha ilgi çekici bir karakter olmuş kesinlikle...

Sonuç olarak Maske'yi okumadan önce Hissiz' okuyun. Hissiz'i okuduysanız Maske'yi mutlaka okuyun. Keyifli okumalar.

Katkılarından dolayı Postiga Yayınları'na teşekkür ederiz.


Çekilişimize katılmak için geç kalmadınız. Şanslı 2 kişiden biri olabilirsiniz. Çekiliş için buradan

Yorumlar