Kitap Yorumu: Hissiz - Lemariz Müjde Albayrak


Herkese Merhaba!

Sonsuz Kitap Mutluluğu blog turumuzda Maske isimli kitabı tanıtacağız size. Ancak öncelikle "Hissiz" kitabından, yani serinin ilk kitabından bahsetmek istedik.

Lemariz Müjde Albayrak'ın Wattpad takipçileri iyi bilir. Çünkü "Hissiz" ilk defa Wattpad'de okuyucuları ile tanışmış, daha sonra kitap olarak raflardaki yerini almıştır. Oldukça fazla beğeni toplayan serinin ikinci kitabı "Maske" de okuyucuları ile kısa bir süre önce buluşmuştu.

Kitabımız Hissiz'de ilk olarak Alexander Romanov ile tanışıyoruz. Alexander tamamen hislerini aldırmış, insanlık dışına çıkmış ve çocukluğunda yaşadığı olaylardan ötürü özellikle kadınlarla ilişkilerinde "Hissetmeyeceğim" diye haykıran bir adam. Tabi ki ilk başlarda sevmiyoruz bu ruhsuz adamı. Adrian en yakın arkadaşı hatta kardeşi gibidir Alexander'ın. Onu bir yangından kurtarmış ve o günden sonra bir dost hatta bir kardeş olmuşlardır ikisi de. Adrian'ın hikayesi ise "Maske" kitabı ile sizlerle birlikte olacak...

Heaven, Alexander'ın satın almak istediği çiftliğin sahibinin torunu. Çok küçükken annesini ve babasını kaybedince sessizliğe gömülmüş kendi dünyasında ve hiç konuşmamış. Dedesinin korumasında yaşamış yıllarca. O dedesinin papatyasıdır, narin ve kırılgan çiçeğidir. Alexander, çiftliğe gelince her şey değişir. Papatya bu ruhsuz adama aşık olur. Alexander ise inkar etse de artık sadece Heaven' hissediyordur. 

Tüm olaylar, dedesinin Heaven'ı götürmesi için Alexander'a şart koşması ile başlar. Çiftliği ona verecektir. Şartı ise Heaven'ı çiftlikten götürüp gerçek dünya ile tanıştırmasıdır. Alexander önce istemese de kendine ve hisselerine karşı koyamaz. Geri dönüp Heaven'ı alır. 

Sıradışı kurgusu ile dikkatleri üstüne çeken "Hissiz", yazarın akıcı anlatımıyla keyifle okunan kitaplar arasına girmiş. Oldukça fazla cinsellik içerdiğini de belirtmeden geçmeyeceğim. Heaven'ın konuşmayan bir karakter olması romana farklılık yarattığını söyleyebilirim Yazım hataları da dikkat çekiyor, umarım diğer baskılarda bu hatalar düzeltilir. 

Keyifli okumalar...

İmzalı kitap için ayrıca çok teşekkür ederim.


Yorumlar

  1. Güzel kitapmış. Uçsuz bucaksız olan listeme ekledim. :) Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder