Kitap Yorumu: Kar Tanelerinin Bir Bildiği Var - Debbie Macomber


Dışarıda kar yağıyordur ve çok soğuktur. Sizde evden dışarı çıkmak istemezsiniz. Biraz da keyfiniz yoktur. Sıcak bir kahve veya bitki çayı hazırlarsınız ve iki avucunuzun içine alırsınız fincanı. En rahat koltuğunuza geçer, başlarsınız tv kanallarını dolaşmaya.

Bir film yeni başlamıştır ve içine alıverir daha ilk sahnesinden sizi. Ayaklarınızı oturduğunuz koltukta toplar, yüzünüzde bir tebessümle izlemeye başlarsınız. Artık dışarıda kar yağsa da siz sıcacık bir hikayenin içindesinizdir. İşte o seyrettiğiniz sahneler "Kar Tanelerinin Bir Bildiği Var" kitabının sayfalarıdır aslında.


Romantik komedi tadında, aşkın sıcaklığı ve en tatlı hali ile alıveriyor sizi içine bu kitap. Belki çok hızlı ilerliyor ve hikaye birden başlıyor gibi gelebilir size. Ama okudukça bir sonraki sayfada farklı bir olay, farklı bir sürpriz karşılıyor sizi.

Debbie Macomber'ın keyifli kalemiyle hayat bulan Katherine ve Wynn Jeffries karakterleri aynı kafede vakit geçirmekten hoşlanan kişilerdir. Wynn, çocuk psikoluğu, Katherine ise hayatını yılbaşı mektupları yazarak insanların hayatlarını bir nebze olsa da renklendiren biridir. 

Wynn'in çocuk psikolojisi ile ilgili yazdığı ve Katherine 'nin kız kardeşinin her satırını çocukları üzerinde uyguladığı bir kitabı vardır. Katherine her satırına karşı olduğunu (özellikle noel baba konusunda) aynı apartmanda oturduğu Wynn'in yüzüne  söylemekten çekinmez. 

Birbirlerinin fikirlerine tamamen karşı olan bu iki karakterin arasında oluşan aşk kıvılcımlarını kendileri farkedecek mi? Yoksa inkar edip arkalarını dönüp gidecekler mi? Her satırını keyifle okuyacağınız, ancak sonunu tahmin edeceğiniz renkli karakterlerle dolu bir Blossom Sokağı klasiği

"Otuzlu yaşlardaysan Noel Baba yoktur. Beş yaşındaysan vardır. Ama umut her yaşta seninledir"

Yorumlar