Kitap Yorumu: Kız Kardeşler Arasında - Kristin Hannah

Kitabımı dün gece bitirdim ve yine ağladım ağladım ağladım....
Sanırım okuyup da ağlamadığım bir Kristin Hannah kitabı yok. Okurken duygu seline o kdar kapılıyorsunuz ki ağlamamak mümkün değil. Bu kitabın da özellikle son bölümlerini yanınıza mendil almadan okumaya başlamayın benden söylemesi. Kitabın tanıtım yazısı için tıklayın
 
Kız Kardeşler Arasında neler var? Kardeşlik, sevgi, aşk, dostluk, aile bağları, terk etme ve edilme, sağlık sorunları anlayacağınız hayatta neler yaşanıyor ve yaşanacaksa herşey. Hayatın acıları, hüznü, sevinci, mutluluğu, kavuşması bu kitapta mevcut.

Meghann ve Claire ayrılmak zorunda kalan iki kız kardeş. Aslında anneleri onları star olma hevesiyle bırakıp gidince yalnız kalan iki kardeş son çare olarak Claire'in gerçek babasını bulur ve yanına giderler. Claire çok sakin ve söz dinleyen bir çocuktur. Meghann ise Claire'den 7 yaş büyük ancak, daha asi ve söz dinlemeyen bir çocuktur. Claire'in babası Sam, Meghann'ı sertçe uyarır ve gitmesini ister. Tabi Sam onun babası değildir. Artık Meghann yalnızdır, hayata tek başına tutunmak zorunda kalır ve dişli bir boşanma avukatı olur. Görüşmeseler de Claire'i bırakmaz ve telefonla birbirlerini aramaları sürer.
 
Yıllar sonra Claire evleneceğini söylediğinde, Meghann Claire'i korumak için onun yanına gider. Oraya gitmesi hayatında bir çok şeyi değiştirir. Sam ile tekrar karşılaşır. Geçmişin hesaplaşması vardır şimdi. Meghann'ı bu yolculuğunda neler bekler? Belki de yeni bir aşk? Yoksa babasız ve annesiz büyümenin acısını yıllar sonra görüştüğü kız kardeşinden mi çıkaracaktır? Annesi nerededir? Belki de anneleri ile bağları kopmamıştır.
 
Harika bir düğün olur. Peki ya sonra? Onları gerçek bir aile olmaya götürecek ne olaylar olacaktır? İlk satırlarda yazdığım sağlık sorunlarıyla kim baş etmeye çalışacak? Kimler zarar görecek? Kristin Hannah yine harika bir kitabı bizlere kazandırdı. Ailenin, kardeşliğin önemini bir kez daha hatırlatıyor bu kitabında. Okumanızı kesinlikle öneriyorum. İyi okumalar...
 
Son sayfadan bir kaç satır.
En sevdiğim iki karakterle evim dediğim, dünyanın güzel bir köşesinde birkaç saat geçirmekten keyif almanız ve eğer biraz şanslıysam kitabı bitirdiğinizde kız kardeşinizi aramanız ümidiyle.
 
En içten dileklerimle
Kristin Hannah

Yorumlar