Kitap Yorumu: Ölüm Tanığı - Nora Roberts

 
Nora Robetrs'ın ölüm serisi yani macera / polisiye kitaplarını beğenerek okuduğumu daha önce söylemiştim. İşte Ölüm Tanığı kitabı onlardan biri. Beğenerek ve heyecanla okuduğum bir kitap. Kitabı kısaca tanıyalım.
 
Kitap Adı: Ölüm Tanığı

Yazar Adı: Nora Roberts

Yayınevi: Epsilon Yayınevi

Sayfa Sayısı: 437

Eve Dallas çoğumuzun bildiği gibi çok sert bir polistir. Üstlendiği davaları onun gibi çözen yoktur. Bu sert ve hırçın polisimizin zengin ve yakışıklı bir de sevgilisi vardır. Roarke, Eve'e tam anlamıyla tapmaktadır, ona aşıktır. Eve her ne kadar aşık olmayı zayıflık olarak görse de Roarke'un aşkına karşı koyamaz ve onunla evlenir.

Roarke bir tiyatro oyununun yapımcılığını üstlenmiştir. Oyunun ana teması cinayettir. Roarke ve Eve açılış gecesinde tiyatro salonunun locasında oyunu seyretmeye başlar. Eve oyun hakkında çeşitli yorumlar yapar. Konu cinayet olunca Eve oyunu daha da heyecanlı izler. Mahkeme sahnesi geldiğinde Eve oturduğu yerden sonuç için yorumlar yaparken, oyunda bir cinayet işlenir. Başrol oyuncularından bir kadın kocası rolündeki adamı göğsünden bıçaklamıştır. Ancak bir terslik vardır, bıçaklanan adamdan kan akmaya başlar ve bu gerçek kandır.

Eve oyuncuların koşuşturmasından ters birşeyler olduğunu anlar ve sahneye çıkar. Artık çok geçtir, oyuncu gerçekten ölmüştür. Kullanılan bıçak sahte değildir. Birisi veya birileri bıçağı değiştirmiş olmalıdır. Eve olayı kontrol altına alır ve macera başlar.

Yine heyecanla okuyacağınız bir Nora Robetrs kitabı. Ben sonuna kadar merakla okumuştum. Eve Dallas'ın maceralarını sevenlerin kaçırmaması gereken kitaplardan biri. İyi okumalar...

Yorumlar