Kitap Yorumu: İncir Kuşları - Sinan Akyüz

Hasta geçirdiğim iki günün sonunda herkese merhaba. Havalar değişmeye başlayınca yılın ilk nezlesini olmuş bulunmaktayım. Neyse ki bugün biraz toparlanmış olarak yazmaya devam ediyorum.
 
Evet, şimdi gelelim bugün sizlere bahsedeceğim kitaba. Kitabımızın adı "İncir Kuşları" Sinan Akyüz'ün yazmış olduğu bu kitabı okurken gözyaşlarıma hakim olamadım o yüzden bıraktım akıp gitsinler. Duygu yüklü bu romanda bir kıza aşık olan iki erkeği ve savaş esnasında kızın reddedilen erkek tarafından esir alınmasını anlatıyor.

Suada, güzeller güzeli bir Boşnak kızıdır. Konservatuarda okumaktadır ve iki erkeğin de gönlündedir. Biri Boşnak, diğeri Sırp olan bu iki erkek aşklarını Suada'ya anlatırlar. Suada, Müslüman Boşnak olan Tarık'ı seçmiştir. Vukadin'e ise "kalbimde iki kişiye yer yok, ben başkasını seviyorum" demiştir. Suada bu durumdan rahatsız olmuştur.
 
Nisan 1992 yılında Sırp'lar Boşnak'lara savaş açtığı zaman arkadaşlar bile birbirine düşman olur. Herkesin hayatı altüst olmuştur. En kötü olay ise Suada'nın başına gelir. Reddettiği, seni istemiyorum dediği Vukadin'in eline esir düşer. Bu saatten sonra herşey artık çok farklıdır.
 
Her satırı duygusal olan ve o yılların acılarını bize anlatan bu kitabı okurken gözyaşlarınızı tutamayacaksınız. Yanınıza mutlaka bir paket mendil almanızı tavsiye ediyorum. Keyifle okudum demiyorum çünkü o acıları keyifle okuyamazsınız. Kitabı okuyalı uzun zaman oldu ama uzun süre etkisinden kurtulamadım. Sinan Akyüz'ün okuduğum ilk romanı olarak söylemek istediğim çok akıcı ve sade bir dille yazılmış olduğu. İyi okumalar...

Yorumlar

  1. ben de haftasonu bu kitaba başladım ve yarım bıraktım. hiç ama hiç beğenmedim yazarın dilini..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum bıraktığınız ve kitap hakkındaki eleştiriniziçin teşekkür ederim. Kitap yorumlarım sizlerin de yorumları ile zenginleşiyor. Teşekkürler...

      Sil
  2. Bir gazete reklaminda farkettim Sinan AKYUZ'u tum kitaplarini okudum.. heleki incir kuslarini aldigim gecede bİtirdim kendi ozel mailine de takdirlerimi sundum.... bence mukemmel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendisine mail atarak çok güzel birşey yapmışsınız. Ben sadece bu kitabını okudum. Duygu yüklü ve hüzünlü bir kitap. Ben de sanırım 2 günde bitirmiştim.

      Sil
  3. Yeni kitabinin gazete rekminda kesfettim Sinan AKYUZ'u! ilk aldigim piruze'ye bayildim sonraki kitabi incir kuslari'ni aldigim gunun gecesinde bitirdim! Son kitabini ve cikardigi tum kitaplari alip okudum.. bence mukemmel bir yazar! Alakasiz betimlemelerden kacinarak yalin dille muthis bir kurgu yapabilen ender yazarlarimizdan.. Yeni calismalarini sabirsizlikla bekliyorum..

    YanıtlaSil
  4. Ben kitabı yeni keşfettim. İyi ki de keşfetmişim. Mükemmel bir kitap. Suada'ı okurken göz yaşlarına boğuldum. beni çok etkiledi.

    YanıtlaSil
  5. bende iki yıl önce sınıfımızda bir çocuğun elinde görüp almıştım.doğrusu beni bu kadar etkileyeceğini bilmezdim.etkisinden uzun süre kurtulamadım arkadaşlar.sinan akyüzün diğer romanlarınıda okumanızı tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  6. Ben de kitapcimin tavsiyesiyle okumustum cok severek okudugum harika ve duygu yuklu bir kitapti.okudum ve okuttum tavsiye ettigim kitaplardan biridir.

    YanıtlaSil
  7. Yazarın anlatımıyla müthiş... 😀 gerek olmasına ayrı bir merak çok güzeldii

    YanıtlaSil
  8. Bu kitap benim hayata bakış açımı değiştirdi.Keşke daha önceden keşfetmiş olsaydım.Gerçekten ÌNCÌR KUŞLAR ı adlı kitapta emeği geçen herkesi tebrik ediyorum...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder