Kitap Yorumu: Sevginin Son Dileği - Debbie Macomber

Debbie Macomber en sevdiğim ve kitaplarını keyifle okuduğum yazarlardan biri. Bu kitabı da hem gülümseten hem ağlatan hem de düşündüren yanları ile keyifle okunan bir kitap.
 
Michael, karısını bir sene önce kanserden dolayı kaybetmiş bir doktor. Doktor olduğu halde eşinin hastalığını anlamamış olmasından dolayı kendini hiç affetmemiş. Eşi Hannah'ın erkek kardeşi Ritchie onu bu bir sene boyunca hiç yalnız bırakmamış, acısının en yakın tanığı.

Tam bir sene sonra yani Hannah'ın ölüm yıldönümünde Ritchie, Michael'e bir mektup verir. Bu mektubu ölmeden önce Hannah yazmıştır ve ölümünden bir sene sonra Michael'a verilmesini ister. Mektubu Ritchie'e verir ve kendisinden söz alır. Michael'in hayatı bu mektuptan sonra tamamen değişir. Çünkü, mektupta eşi evlenmesini istemektedir. Hem de kendisinin belirlediği üç adaydan biriyle. Michael bu durumu kabul etmek istemez ama Ritchie'nin de ısrarıyla eşinin son isteğini yerine getirmeye karar verir. Listede kimler vardır? Michael bu kişilerle görüşecek mi? Kiminle anlaşacak?
 
Aslında olaya gerçek anlamda baktığınızda çok zor. Düşünsenize, siz ölmek üzeresiniz ve eşinize evlenmesi gerektiğine dair bir mektup bırakıyorsunuz. Hem de adayları ile birlikte. Kitabı okurken ben yapabilir miyim diye düşündüm. Cevabım hayır kesinlikle yapamam. Belki sadece hayatını devam ettirmesi gerektiğine dair konuşurum. Sizin görüşünüz nedir bilmiyorum ama eğer keyifli, bazen düşündüren bazen de yüzünüzde bir gülümseme oluşturacak bir kitap isterseniz kesinlikle tavsiye ediyorum.

Yorumlar

  1. Bir süredir kitaplığımda duruyor bu kitap ve yorumunuzdan sonra okumaya karar verdim tekrar :)) Teşekkürler. Bu arada benim bloğuma da beklerim sizi . Sevgilerimle..
    grilady.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder