Geçmiş mi? Şimdi mi? Gelecek mi? Hangisi Daha Parlak?

Geçmişten, Günümüze

Eskiden mahalle bakkalları vardı, şimdi ise hipermarketler var; Eskiden kuzineli sobalar vardı, şimdi ise mikro dalga fırınlar var; Eskiden çamaşırlar kaynatılır elde yıkanırdı, şimdi makinede tek tuşa basmak var; Eskiden bez bebekler vardı, şimdi ise barbie bebek var; Eskiden büyüklerimiz masal anlatırdı, şimdi ise internette çizgi film var; Eskiden tahta atlar, arabalar vardı, şimdi ise playstation var; Eskiden çok az evde telefon vardı, şimdi ise her cepte telefon var; Eskiden tebrik kartları vardı, şimdi ise SMS var, e-mail var; Eskiden komşulara çat kapı girmek vardı, şimdi ise altın günleri var; Eskiden gülen insanlar vardı, şimdi ise gülmeyen insanlar var; Eskiden büyüklere saygı, küçüklere sevgi vardı, şimdi ise... (sizin yorumlarınıza bırakıyorum.)

Aslında o boşluk için ne düşündüğünüzü çok iyi biliyorum. Hayatımızda sevgi ve saygı yok denecek kadar azaldı değil mi? Daha doğrusu insanların birbirine olan tahammülleri azaldı. Hayattan istekleri çoğaldı, hırsları arttı, daha fazlasına sahip olmak için engelleri tanımamaya başladılar. Bu engeller en iyi arkadaşı veya dostu dahi olsa.

Eskiden insanlar birbirlerine yardım ederler, komşusu “of” dese yanında biterdi. Şimdi ise aynı apartmanda oturup da birbirine selam vermeyen o kadar çok insan var ki. Aşklar daha derin, evlilikler sağlamdı. Şimdi “evleneyim de sarmazsa boşanırım” zihniyetiyle evleniyorlar. Evliliklerde, artık aşkın, sevginin, özellikle de saygının yeri kalmadı. Bu da o kadar acı ki…

Şimdi durup yukarıda saydıklarımıza bir daha bakın… Ne düşündünüz veya ne gördünüz?

Ben, teknolojinin ilerlediğini, hayatın kolaylaştığını, komşuluğun yok olduğunu, insanlardaki iletişimsizliğin arttığını ve benzeri kayıpları gördüm. Peki, şimdi soruyorum sizce, “Geçmiş mi?”, “Şimdi mi?”, “Gelecek mi?” hangisi daha parlak?

Yorumlar

  1. Ben diyorum ki geleceğin teknolojisi, geçmişin insani değerleri ile harmanlanıp bugün yaşansa ne güzel olurdu:)
    Sevgiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin söylediğinizi kim istemez ki? Sanırım dünya da herkes mutlu yaşar :)

      Sil
  2. Bazen düşünüyorum da.. Yanlış devirde doğmuşum sanırım... İnsanların daha samimi sevgilerin daha gerçekçi insanların daha insanı vasıflar taşıdığı o eski zamanlardan birinde yaşamayı öyle isterdim ki.. Ama bu zamanda dünyaya gelmiş olmak daha hayırlıymış demek ki..

    Bana da beklerim canım;

    http://yenilerkendinihayat.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba! Yorumunuz için teşekkür ederim. Keşke bu insani duygular hiç değişmese ya da biz o devirde yaşasak. Ama dediğiniz gibi hayırlısı...

      Sil

Yorum Gönder