ŞEYTANI UYANDIRMA

Merhaba! Kitabımı bitirdim. John Verdon'un yazmış olduğu ŞEYTANI UYANDIRMA isimli kitabımı bitirdim. Koridor yayıncılıktan çıkan kitabımın basım yılı 2013. Macera / polisiye kitaplarını seven biri olarak bu kitabı da heyecanla ve keyifle okudum.

John Verdon'un diğer iki kitabı olan Aklından Bir Sayı Tut ve Gözlerini Sımsıkı Kapat kitaplarında olduğu gibi bu kitabımızda da baş kahramınız emekli dedektif Gurney. Süper dedektif ünvanından hoşlanmasa da kendisi bu ünvanı sonuna kadar hak ediyor.

Macera Gurney'in gazeteci arkadaşı Connie Clark'ın kızı olan Kim'e araştırma görevinde danışmanlık yapmasıyla başlıyor. Kim gazetecilik öğrencisi. Araştırma konusu ise 10 yıl önce işlenmiş seri cinayetlerin kurbanlarının aileleri ile görüşüp onların bu durumdan nasıl etkilendiği ve hayatlarını nasıl devam ettirdikleri. Tabi bu konu ile ilgilenen bir de TV yapımcısı vardır. Kanalında bu konu ile bir program düzenler. Ancak araştırma konusu olan seri cinayetlerin katili ise bulunmuş değil.

Gurney danışmanlık görevini kabul eder. Ancak süper dedektifimizi rahatsız eden birşeyler vardır. Konu hakkında tekrar araştırmaya başlar. Katil neden bulunamamıştır? FBI yanlış bir araştırma mı yapmıştır? Gurney araştırmasına devam ederken ve TV programı yayınlanırken cinayetler tekrar başlar. Good Shepherd lakaplı katil geri mi dönmüştür? Gurney katili bulacak mı?

Harika, sürükleyici, gerilim dolu, macera sevenler için yazılmış bir kitap. Ben beğenerek okudum. Kesinlikle tavsiye ederim. İşte arka kapak yazısı.

AKLINDAN BİR SAYI TUTun yazarından,
yine aklın sınırlarını zorlayan bir roman.

Asla o karanlık odaya girme. Sabaha çıkmak istiyorsan şeytanı uyandırma.

Hiçbir cinayet kusursuz değildir. Özellikle Dahi Dedektif Dave Gurney bir olaya müdahil olup hiç kimsenin göremediği detayları ortaya çıkardığında, çıkışı olmadığı düşünülen labirentin çıkışını ustalıkla bulduğunda

Gurney, bir seri katil üzerine belgesel hazırlayan genç bir kıza danışmanlık yapmayı kabul eder. On yıl önce yaşanan bu olaylarda kurbanların hepsi keskin bir nişancı tarafından zifiri karanlıkta, pahalı Mercedes arabalarını kullanırken, aynı açıdan ve noktadan kusursuz biçimde vurulmuş ve bedenlerinin yanına birer oyuncak hayvan bırakılmıştır. Asla aydınlatılamayan bu cinayetlerin üstüne bir perde çekilmiştir ve kimse bu perdeyi kaldırabilecek kadar cesaretli değildir. Tek bir kişi dışında.

Gurneyin, kimseye izini belli etmeyecek kadar dahiyane bir plan yapmış olan bu caniyle oynayabileceği tek bir oyun vardır. Ölüm oyunu: Kendini hedef göster, o sana gelsin.

Zeki bir adamı karmaşık bulmacalar çözerken izlemek müthiş bir keyif. Gurney işte bu yönüyle farkını ortaya koyuyor.
New York Times

Her sayfada artan gerilimle, bir psikopatın iç dünyasının derinliklerine ineceksiniz.
Publishers Weekly

Şaşırtıcı bir son ve tam bir şaheser. Tırnaklarınızı kemirtecek kadar heyecan verici.
New York Journal of Books


Yorumlar

  1. etkileyici bir kitaba benziyor....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloguma hoşgeldiniz. Şeytanı Uyandırma kitabı sizin de söylediğiniz gibi etkileyici bir kitap. Macera gerilim romanlarını seviyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.

      Sil
  2. kitap gerçekten çok sürükleyici ve elinizden bırakamıyorsunuz fakat sonu beni bir hayli hayal kırıklığına uğrattı cevaplanmayan çok soru vardı kafamda mesela ahırı kim yaktı?oku oraya kim attı?

    YanıtlaSil
  3. muhteşem bir kitaptı serinin üç kitabını da okudum umarım dördüncüsü çıkar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de 3 kitabı da okudum. Macera sevenler için harika kitaplar...

      Sil
  4. bence de öyle şu an gece nöbetini okuyosun galiba ben okudum tek kelimeyle muhteşem bir kitap

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız, soluk soluğa okunan bir kitap. Bitirince yorumlarımı yazacağım...

      Sil
  5. Dan Brown dan sonra favori yazarım

    YanıtlaSil
  6. Katil kim cikiyor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder