Tanışma Etkinliği: Soruları Cevapladım

Resim Ucuzcu Bekir'in yayınından alınmıştır,tabi ki izniyle

Kozmetik Tutkunu blogunun düzenlemiş olduğu etkinliğe katılmıştım. Etkinliğe katılan bloglar kozmetik tutkunu tarafından eşleştirilecek ve eşleştirilen bloglar birbirlerine güzel sorular hazırlayacaktı. Ben de ucuzcubekir blogu ile eşleştirildiğimi öğrendim ve sorularımı hazırlayıp gönderdim. Sağolsun benim sorularımı tüm içtenliği ile cevap vermiş çok teşekkür ederim. Kendisinin cevaplarını okumak için tıklayın

Ucuzcubekir de bugün benim cevaplayacağım soruları gönderdi. Öncelikle sorular için teşekkür ederim. Kendisi benim sorularımı cevaplarken terlediğini yazmış ama sanırım ben daha fazla terleyeceğim :) Soruları görünce bana hak verirsiniz mutlaka :)

İşte sorular ve cevaplarım

1-Başak Hanım, mesela birisi gelse ve “Bloğuna el koyuyoruz, bundan sonra yayınladığın hiç bir yazıya ulaşamayacaksın, artık bloğunda yazamayacaksın da!”dese, ne hissederdiniz? Yani bloğunuz hayatınızda nasıl bir yere sahip?

Öncelikle olumlu düşünüp, öyle birinin hiç gelmemesini dilerim. Ama şimdi geldi diye düşünürsek, öncelikle blogumun kapatılmaması için uğraş veririm. Sebeplerini sorar araştırırım. Baktım ki çok ciddiler yapacak birşey yok kapatsınlar. Yazılarım ben de, devamlı kitap okuyorum o zaman farklı bir isimle yeniden blog açarım sanırım. Beni izleyenleri bensiz bırakmak istemem.

2-Hayal bu ya, lambadan çıkan cin sizi bulsa ve dese ki “ -Tek bir hediye vereceğim sana, söyle ademkızı, hangi yazarın yeteneğini almak isterdin?”, cevabınız ne olurdu? Ama cinoğlu cin işte, vereceği yeteneğin karşılığında sizden bir şey istiyor!! En sevdiğiniz yazarın yeteneğine karşılık neyi feda ederdiniz?

Gelelim üzerinde düşündüğüm soruya. Şimdi kim istemez ki böyle bir rüyayı değil mi? Cin gelecek pat hayatınız muhteşem bir yazarın yeteneğiyle değişiverecek. Herkes ister. İşin zor kısmı neyi feda edeceğiniz. Öncelikle yeteneğine hayran olduğum Türk yazar Ayşe Kulin'dir. Yabancı yazarlar ise birden fazla olduğu için yazmıyorum. Cevabıma gelince sonradan gelecek bir yetenek için hayatımda hiçbir şeyi feda etmem. Eğer bana ait bir yeteneğim yoksa çok ünlü de olsa başka bir yazarın yeteneğine sahip olmak istemem. En baştan kendi yeteneğimle anılmak isterim. Yazmaya yeteneğim yoksa kitap kurdu olarak okumaya devam ederim. Umarım cevabım tatmin edici olmuştur.

3-Bir senaryo yazsaydınız ortaya ne çıkardı? Romantik komedi mi, aşk hikayesi mi, polisiye mi, cinayet hikayesi mi, yoksa vampir hikayesi mi?

Ben genelde macera ve polisiye romanlarını okumayı seviyorum. Ama konusu ilgimi çekiyorsa her tür kitabı okurum. Senaryo yazsaydım eğer ana tema polisiye olurdu. Polisiye bir senaryonun içinde cinayet olmazsa olmaz değil mi? Araya da biraz aşk serpiştirirdim. Kısacası vampir veya romantik komedi olmazdı.

4-Çok duyarlı olduğunuz, insanlara haykırmak istediğiniz konu nedir? Çekinmeyin, haykırın buradan..

Duyarlı olduğum konu çevre konusu. Bu konuyla ilgili blogumda da bir çok yazım var. Geri dönüşüm ve atık yağlarla ilgili. Bu konularda duyarlı olmak zor değil. Özellikle geri dönüşüm çöpleri ile ilgili. Mutfağınızda mutlaka bir çöp kovanız vardır. Bir tane daha edinin ve o kovaya da geri dönüşüm çöplerinizi koyun (plastik şişeler, detarjan kutuları, naylonlar vs.) Sonra da kendinize en yakın geri dönüşüm kutularına atabilirsiniz. Atık yağlar konusuna gelince, kızartma yağlarınızı 5lt'lik plastik şişelerde biriktirebilirsiniz. Bunları artık bir çok ilde belediyeler topluyor ve değerlendirecek tesislere teslim ediyorlar. Lavabolara döktüğünüz atık yağlar hem lavabolarınızı tıkıyor hem de 1lt atık yağ 1 milyon metreküp suyu kirletiyor. Sanırım artık dursam iyi olur baktım da epey yazmışım. Çevremiz bizim değil çocuklarımızın bunu unutmayalım.

5-İmla kurallarına dikkat etmeyen, kısa mesaj diliyle yazılar yayınlayan, yazılarında “:D”, “:P”, “:)” gibi alfabede olmayan işaretleri kullanan bloglara bir şeyler söylemek ister misiniz bir kitap kurdu olarak? İşte size fırsat, buyurun..

Amacım burdan kimseyi eleştirmek değil. Blog yazarları sayfalarını özgürce kullandıkları bir platform olarak görüyorlar ya da ben öyle düşünüyorum. İmla kurallarına da az uyulmasının veya uyulmamasının sebebi bu olabilir. Buradan yazdıkları yazılarla insanlara daha kolay ulaşabileceklerini biliyorlar. O yüzden samimi olmak adına bu tip kısaltmaları kullanıyorlar diye düşünüyorum. O an ki hissettiklerini yazıya dökmek yerine bu yolu kullanıyorlar. Belki ben de arada bir kullanıyorumdur :) Sadece söyleyeceğim çok fazla kullanıldığında rahatsız edebilir diye düşünüyorum. Mesela bir kitap okurken bu kısaltmaların çok sık kullanıldığını düşünün sanırım sıkıcı olur...

6-Sizi bir deney için uzman seçmişler.. Deney konunuz ise kitap okumaktan nefret eden birine bir ay içinde bu işi sevdirmek.. Ne yapardınız, nereden başlardınız?

Çok güzel bir soru teşekkürler. Bu konuda uzman olmayı isterdim doğrusu. Kitap okumaktan nefret eden birine kitapları sevdirmek ilk başta epey zor görünüyor. Ama önce önüne kitap koyup okumanın faydalarını anlatmak boş iş olur. Kitapsız bir ortamda o kişinin ilgi alanlarını keşfedebileceğim uzun süreli sohbetler edebilirim. Belki de ilgili alanlarını çözebileceğim filmlerden bahsedebiliriz. Sonra da o ilgi alanlarına yönelik ince (korkutmadan) kitaplarla kendisini tanıştırıp, kitap dünyasına adım atmasını sağlayabilirim. Bir ay geçti hala eline bir kitap aldıramamışsam o zaman uzmanlığımı elimden alırlar herhalde...

7-Son bir soru.. Ben yani hayali blog yazarı, nam-ı diğer ailenizin sanal esnafı olmaya aday Ucuzcu Bekir'in yazılarını sevdiniz mi? Beni tavsiye eder misiniz okusunlar diye?

Yazılarınızı takip ediyorum zaten. Ürün yelpazenizi de öyle. Benim okurlarıma sizin yazılarınızı kesinlikle tavsiye ederim. Çok samimi ve içten yazıyorsunuz, okuyan herkesin de benimle aynı düşünceye sahip olacağına eminim. Zaten sizin gibi gözlüklü, bıyıklı ve göbekli bir halk esnafının yazılarını kim beğenmez. Ucuzcu Bekir'in yazılarına ulaşmak için tıklayın

Cevaplarım bu kadar. Etkinliği düzenlediği için Kozmetik Tutukunu'na ve benim sorularıma içtenlikle cevap veren Ucuzcu Bekir'e çok teşekkür ederim. Kendisi ile böyle bir etkinlikte eşleşmek güzeldi. Yepyeni etkinliklerde görüşmek üzere. Herkese iyi okumalar...

Yorumlar

  1. Gerçekten zor sorular seçmişim, okuyunca fark ettim:) Ama o kadar güzel cevaplar vermişsiniz ki, bravo diyorum.. Özellikle ikinci soruya verdiğiniz cevaba şapka çıkarıyorum:)
    Sevgiler, saygılar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorularınız orjinaldi özellikle ikinci soru. İkinci sorunuz dahil tüm soruları oldukça düşünerek cevap verdim. Zorlukları ile ilgili yorum yapmıyorum :) Cevaplarım hakkındaki yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
      Sevgiler ve saygılar...

      Sil
  2. ne kadar orjinal ne kadar güzel sorular olmuş böyle. bayıldım. emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu orjinal soruları hazırlayan ucuzcu bekir'e ben de tekrar teşekkür ediyorum. Çok güzel bir etkinlik oldu çok eğlenceliydi.

      Sil

Yorum Gönder