KANLI KUMPAS: Steve HAMILTON

Selam! Bugün bitirdiğim macera - gerilim romanını sizinle paylaşacağım. Kitabımın ismi "KANLI KUMPAS" Uzun süredir okumak istediğim bir kitaptı. Araya başka kitaplar girdi. İzmir Kitap Fuarında kitabı görünce hemen satın aldım ve okudum. Kitabımız Ephesus Yayınlarından. Yazarı Steve Hamilton. Basım yılı 2011

Kanlı kumpas iki önemli ödül sahibi. Edgar ve Shamus ödüllerini alarak önemli bir başarıya imza atmış Steve Hamilton.

Shamus Ödülü: The Private Eye Writers of America tarafından dağıtılan, yalnızca özel hafiye romanlarını kapsayan ödül. Yazarlara The Eye, Yaşam Boyu Başarı Ödülü verilirken, 2007 yılından itibaren ismini Mike Hammer'ın ünlü hafiyesinden alan The Hammer ödülü kurgu detektif kahramanlara verilmeye başlandı.

Edgar Ödülü. Ödül 'Mystery Writers of America' adlı organizasyon tarafından Edgar Allan Poe anısına verilmektedir. Başta 'En İyi Roman' olmak üzere her yıl toplam 13 dalda ödül verilir. Kısa adı 'Edgar'dır.

Alex McKnight eski bir polistir ve özel dedektif olarak görev yapmaktadır. Yıllar önce görev başında iken Rose isimli bir suçlu tarafından vurulur. Mesai arkadaşı ölür, kendisi yaralanır. Ancak o günü unutturmayacak bir kurşun kalbinin yanında kalır ve onunla yaşamaya başlar.

Yıllar sonra dedektiflik yapmaya başladıktan kısa süre sonra, yaşadığı kasabada cinayetler işlenir. Cinayetlerin arkasından McKnight'a mektuplar gelir. Mektupları yazan kişi Yıllar önce yakalanıp hapse atılan Rose'dur. Rose hapistedir. Ama sadece Rose ve Alex'in bildiği bilgileri bu satırlara kim dökmüştür. Ya da kim Rose ile iletişimdedir. Rose, hem Alex'i hem de arkadaşı Edwin'i hedef almıştır.

Bu sürükleyici ve muhteşem kitabın finalini okurken tahmin etmek oldukça güç. süpriz gelişmelerle ve süpriz finalle biten bu kitabı, özellikle macera ve polisiye sevenler kaçırmasın. İyi okumalar.. İşte kitaba övgüler.

İyi kurgulanmış, heyecanlı bir kitap."
Detroit Free Press

"Kasım rüzgârı kadar soğuk! Polisiye roman ve heyecan tutkunları için kaçırılmaması gereken bir roman."
Charles Todd

"Hamilton bu etkileyici hikâyede keskin, akıcı bir anlatımla renkli karakterleri harika bir uyumla birleştirmiş."
Publishers Weekly

Yorumlar

  1. dün bitirdim. güzel bir kitaptı ama sonunu tahmin edebiliyor insan

    YanıtlaSil

Yorum Gönder