KUSURSUZ VEDA: Jale Demirdöğen


Merhaba! “KUSURSUZ VEDA” kitabını bitirdim ve hala etkisindeyim. Daha önce niye okumadım diye kendime kızdım bitirdikten sonra. Yazarı Jale Demirdöğen. Nemesis Kitap’tan çıkan kitabın basım yılı 2010. Kusursuz Veda adı gibi kusursuz bir kitap.

Kitabı sizlere nasıl anlatacağımı düşündüm. Konusundan bahsetmeye kalksam kitabı anlatmış olurum. Bu hiç olmaz. Şimdi o zaman bu kitap da ne var diye düşünüyorsunuz. Küçük bir alıntı ile cevap vermek istiyorum. “ Adamın anlatacağı hikaye, kırk yaşında bir kadına yanılgıyı, ön yargıyı, suçu, günahı, azabı, sevgiyi, nefreti, dostluğu, düşmanlığı, doğruyu ve yanlışı, kısaca hayatı yeniden öğretecek tek gerçek hikaye olarak tarihte yerini alacaktı.”

Evet bunların tamamı var bu kitap da. Bir de öyle bir dostluk var ki. Tüm hayatları boyunca ayrılmayan iki dostun hikayesi var. Dostluklarını ise benim etkilendiğim ve unutmayacağım şu sözlerle anlatıyorlar. “ Biz annelerimizin gelinliklerinin kuyruklarıyız; tül gibi şeffaf ve beyaz. Yaşadığımız ayrı hayatları beraber süpürerek yaşlanacağız. Tül bir gün kirlense de yaşadıklarımızdan; dostluğumuz beyaz kalacak”

Bu kitabı dün gece bitirdim ve hala etkisindeyim. Ama şunu da öğrendim bu kitapta. Önyargının hayatımızda ne kadar önemi olduğu kadar yanlış olduğunu ve başka bir insanın hayatını altüst edebileceğini hatta yok edebileceğini. Aşk bambaşka bu kitapta anlatılmış. Aşk ölümsüz, aşk saplantı, aşk hayatın bir parçası. Okudukça hikayenin içine gireceğiniz ve neden daha önce okumamışım diyeceğiniz bir kitap.

Yorumlar

  1. Merhaba;
    Google Plus'ta mesajıma bakarken gördüm yazınızı. Kusursuz veda, kusursuz kitap, zihinlerden silnmeyecek ve etkisini uzun süre yaşatacak. Şahane ve kesinlikle okunması gerek. Ben de okurken yatıp uyumak istemiyordum. Bir an önce okuyayım diye :)

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloguma hoşgeldiniz. Kitap hakkındaki düşüncelerinize kesinlikle katılıyorum. Jale Demirdöğen'in diğer kitaplarını da tavsiye ederim. Kan Ağacı kitabını özellikle. Yorumumu sayfamda bulabilirsiniz. İyi akşamlar...

      Sil
  2. Hoşbulduk, teşekkür ederim. Kan Ağacı mutlaka alıp okuyacağım. Takipteyim sizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Sizin de blogunuz harika. Ben de takipteyim :)

      Sil

Yorum Gönder