ŞAH MAT


Merhaba! Yine macera / polisiye bir kitapla sizlerleyim. Kitabımız Sonsuz Kitaptan 2011 yılında çıkmış. Mario Mazzanti’nin yazdığı kitabımızın adı ŞAH MAT. Anladığınız üzere kitabımızın biraz satranç ile ilgisi var. Macera ve polisiye türü kitapları okumayı daha çok seviyorum. Çünkü sonu hiçbir zaman önceden tahmin edilmiyor. Her sayfasında ihtimaller ve olasılıklarla uğraşıyorsunuz. Tam katil bu kişidir bence derken o kişinin öldürüldüğünü okuduğunuzda tahminleriniz suya düşüyor.

ŞAH MAT kitabında da bu anlattığım her şey mevcut. Bir seri katilin peşindeki polisler ve polise destek veren suçluların davranış profilini inceleyen bir görevli. İşlenen cinayetlerin ve kurbanların bulunuş şekillerinin hepsinin bir anlamı var. Vahşi cinayetler işlendikten sonra gönderilen e-postalar ise kafaları karıştırıyor. Sonu mu?  Son sayfasına kadar çeşitli tahminlerde bulunacaksınız ama sonu tam bir sürpriz. Satrançla olan bağlantısından söz etmek istemiyorum. Kitabın sihri bozulmasın.

Bu macera dolu kitabı okurken elimden bırakmak istemedim dersem yalan olmaz. İşte arka kapak yazısı.
 
Polisle satranç oynayan bir seri katil... Suç psikiyatristi olarak polise destek vermekte olan Claps'in suçluların davranış profilini inceleyerek olası şüphelileri tespit etmek gibi çetin bir görevi vardır. Ancak bu sefer ortadaki cinayet hiç de basit değildir. Karşısında acımasız, kararlı, unutulmak istemeyen ve şehrin korkulu rüyası olmayı amaçlayan bir seri katil vardır. Çözüm hep avuç içinde gibidir ama bir türlü ulaşılamamaktadır, aşılan her bir basamak katilin ininin derinliklerine dalmaktan başka bir işe yaramaz. "Mario Mazzanti ilk kitabını en lezzetli malzemeleri karıştırarak hazırlamış: Satranç, edebiyat, sinema, opera ve asıl mesleği olan cerrahlık." -Paperblog- Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı ve gerçeğin insanın en karanlık hırslarında gizlendiği nefeslerinizi kesecek bir gerilim romanı. -La Feltrinelli-

Yorumlar

  1. Açıkçası Adan Fawer'ın beni benden alan o iki kitabından sonra bendeki bıraktığı o tadı başka hiç bir romanda bulamamak diğer kitaplara karşın bakış açımı iyiden iyiye değiştirir hale geldi. Belkide ilk defa soluksuz deli gibi sürükleyici bir biçimde okuduğum bir kitap olması nedeniyle olsa gerek beni böyle bir düşünceye itiyor. Bilmiyorum siz okudunuz mu olasılıksız ve empati kitaplarını. Şah ve Mat sizce kesinlikle okunması gereken bir kitap mıdır? Yani macera, psikoloji, olağanüstüye yakın olaylar vs. sürükleyici kurgulanmış bir hikaye. Kitaplar arasında kararsız kalmamdan dolayı hangisine elimi atsam ya yarım kalıyor ya da bir kaç sayfa sonra okumak hiç gelmiyor. Tavsiyenize ihtiyaç duyduğumu söylesem yardımcı olabilir misiniz? Bu arada kusura bakmayın bu kadar uzun bir yorum yazacağım aklımın ucundan geçmezdi ancak içimdekiler aktarmadan geçmek istemedim blogunuzdan. Kalın sağlıcakla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle blogumu ziyaret ettiğiniz ve güzel bir yorum bıraktğınız için teşekkür ederim. Ben yazımda da belirttiğim gibi macera / polisiye / gerilim kitaplarını okumayı seviyorum. Gerçi okuduğum kitaplara bakarsanız diğer türlerde de kitaplar okuduğumu göreceksiniz. Bahsettiğiniz 2 kitabı da duydum ancak okumadım. O yüzden yorum yapamam. Size macera türü kitap olarak EREBOS kitabını tavsiye edebilirim. Kitapla ilgili yorumumu blogumda bulabilirsiniz. İyi akşamlar dilerim.

      Sil
  2. Size hak veriyorum. Okumadığınız kitap hakkında yorum yapmanız maalesef ki imkansız :) Tavsiyenize kulak kabartarak o kitabı incelemeye alıyorum. Kitaplara karşın yaptığınız bu yorumların, okuyucular için büyük önem taşıdığını düşünerek güzel bir konuda girişimde bulunduğunuzu vurgulamak istiyorum. Başarılarınızın devamını dilerim. Yeni postlarınızı, okuduğunuz kitaplara yönelik yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. İyi akşamlar. Bu arada blogunuza tekrar gelmem oldukça zor oldu. neden anlamadım yorum yazdığımda cevaplandığına dair mail gelmedi ve adresinizi hatırlayamadım neyseki geçmiş yardımcı oldu.:) nedenini anlayamadım. bunuda neden anlattım gerçekten bilmiyorum ancak ulaşmak istediğiniz ne varsa azmedip karar verdikten sonra zafer kaçınılmaz... Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloguma tekrar hoşgeldiniz. Yaptığım yorumların siz okuyucular tarafından beğenilmesi ve o kitabı tercih etmesi beni sevindirir. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. İyi akşamlar.

      Sil

Yorum Gönder