Kitap Yorumu: Dijital Kale - Dan Brown

 
Merhaba. Bugün yine Pinuccia'nın Kitapları okuma şenliği / kış 2013 kapsamında okuduğum bir kitaptan bahsedeceğim. "Dijital Kale". Dan Brown sürükleyici ve hareketli kitaplar yazdığı için sevdiğim yazarlar arasındadır. Aslında bu kitabını yıllar önce okumuştum ama unutmuşum ve etkinlik kapsamında tekrar okudum,hatırladım. Tabi ki çok çabuk da bitti. Yorumu bugüne kaldı.
 
Amerikan Ulusal Güvenlik Teşkilatı NSA nın şifre çözücü bir bilgisayarı vardır. Bu çok gizli bir bilgisayardır ve çözemeyeceği bir şifre yoktur. Ancak birgün ismi TRANSLTR olan bu bilgisayara bir şifre gelir ve bilgisayar sonsuz döngüye girer. TRANSLTR'ın çözemeyeceği bir şifre, bu imkansızdır. Olaylar bu andan itibaren başlar.
 
David Becker, Suzan Fletcher'ın nişanlısı ama NSA ile ilgisi olmadığı halde bir sivil olarak olayların içinde buluyor kendini, hem de İspanya'ya giderek. Tabi ki neden gönderildiğini orda öğreniyor. Suzan Fletcher NSA'da görevli ve Komutan ile birlikte Kripto'da olayları çözmeye çalışıyor. David'in İspanya'ya neden gittiğini öğrenince işler daha da karışıyor.
 
Dan Brown'ın ilk yazdığı roman olan Dijital Kale sürükleyici bir kitap. Çok kısa zamanda okunan bu kitapda macera, cinayet, casusluk yani tam bir macera var. Kesinlikle tavsiye ederim.
 
"Zekice yazılmış macera romanlarının yeni ustasından."
-People-
"Bu inandırıcı ve yüksek tempolu romanında Brown, yurtseverleri de paranoyakları da çok memnun edecek şekilde iyi ile kötü arasındaki çizgiyi bulanıklaştırıyor."
-Publishers Weekly-
"Tom Clancy ninkilerden bile daha çok istihbarat sırrı var bu kitapta... Dijital Kale , gerçeklere hepimizin hayal edebileceğinden bile daha yakın.
- MacDonnell Ulsch,
Ulusal Güvenlik Enstitüsü Genel Müdürü-
" Dijital Kale , zekice yazılmış ve müthiş bir macera filmi izler gibi hızla okunan bir roman."
- Larry Lasker,
"Savaş Oyunları" ve "Şifreciler" filmlerinin senaristi-
"Teknolojik bir macera romanı, ancak gerçek olduğu ölçüde heyecan vericidir ve eğer Dan Brown ın insanı sarsan bu romanı biraz daha gerçek olsaydı kurgusundaki dönemeçler sizi duvara fırlatabilirdi!"
- David Pogue,
Macworld Dergisi-

Yorumlar