Kitap Yorumu: Son Evdeki Tehlike - Agatha Christie

 
Okuma Şenliği / Kış 2013 etkinliği kapsamında okuduğum bir diğer kitap da Agatha Christie'nin "Son Evdeki Tehlike" kitabı oldu. Altın Kitaplar'dan bir kitap okumamız istenmişti. Ben de bunu fırsat bilip daha önce hiç okumadığım Agatha Christie'nin romanlarından bir tane okumaya karar verdim. Tamamen rastgele seçtiğim bu kitabı keyifle okuduğumu rahatlıkla söyleyebilirim.

Romanın sonuna kadar Hercule Poirot ile birlikte problemleri çözmeye başladım. Sanırım gözden kaçırdığım bir kaç ipucu oldu ki, gerçek katili doğru tahmin edemedim. Agatha Christie'nin kolay ve akıcı anlatımıyla sıkılmadan ve düşünerek okuduğum bir kitap oldu. Agatha Christie'nin diğer kitaplarını da fırsat buldukça okumaya karar verdim. Kitabımızın konusu kısaca şöyle; İngiltere'de bir sahil kasabasında yardımcısı ile birlikte emekliliğin tadını çıkaran ve tatil yapan Hercule Poirot, Nick Buckley ile tanışır.

Nick Buckley'nin başına tuhaf olaylar geldiğini ve üç defa ölüm tehlikesi atlattığını öğrenince bu bayanın olayını çözmeye karar verir. Hatta dördüncü olay kendinin de olduğu bir ortamda gerçekleşir. Nick Buckley Son Ev'de yaşamaktadır. Hercule Poirot olayı çökmekte kararlıdır. Son Ev'e gider, araştırmalarını yapar, komşularla ve evin yardımcıları ile tanışır. Ancak bir cinayet işlenmesine engel olamaz. Hercule Poirot çeşitli oyunlar düzenleyerek katili bulur. Katil Nick Buckley'in arkadaşlarından veya akrabalarından biri midir? Yoksa...

Keyifle okuduğum bu kitabı sizlere tavsiye ederim. İyi okumalar...

Yorumlar

  1. Agatha Christie'nin tarzını seviyorum. Şüpheliler, gerçekleşen bir cinayet ve tahminler. Agatha Christie "Katil Kim?" tarzında yazdığı için hikayeyle birlikte katili tahmin etmeye çalışmak dediğiniz gibi güzel oluyor.

    İnceleme için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk defa okudum ve ben de çok sevdim. Yorum bıraktığınız için ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. Ya gercekten ellerine saglik Buyuk Kralice Agatha Christie. O kadar guzel yazmis ki tim serisini bitirmek istiyorum.. iyiki varmissin.. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de keyifle okuduğum bir kitap oldu ve çok sevdim...

      Sil

Yorum Gönder