Kitap Yorumu: Türkan - Tek ve Tek Başına - Ayşe Kulin

Merhaba. Yorumunu geçiktirdiğim kitaplardan biri. Halbuki çabucak okuyup bitirmiştim kitabı. Pinuccia'nın Kitapları okuma şenliği / kış 2013 kapsamında bizlerden bir biyografi / otobiyografi okumamız istenmişti. Ben de ne zamandır okumak istediğim ama bir türlü okuyamadığım bu kitabı seçtim. "Türkan - Tek ve Tek Başına"

Ayşe Kulin en sevdiğim yazarların başında gelir. Kitaplarındaki akıcı anlatımı ve sadeliği sayesinde kitap elinizde fazla kalmaz. Türkan kitabı da bunlardan biri. Türkan Saylan istemiş Ayşe
Kulin'den kitabı yazmasını. Hayatı boyunca başta arkadaşı Gökşin Sanal'a ve diğer arkadaşlarına yazdığı mektupları da vermiş kendisine. Mektuplardan alıntılar da yapılmış kitapta.
 
İki evliliği de anlatılmış kitapta. İki eşi de evde oturup çocuklarına bakmasını istemiş Türkan Saylan'dan. Çalışmayı, doktorluğu bırak demişler, ama yılmamış bırakmamış mesleğini. En zor şartlarla büyütmüş iki oğlunu da. Cüzzamlılara umut ışığı olmuş, onları terkedildikleri yerlerden çıkarıp tedavi etmiş ve hayata kazandırmış. Kız çocuklarının okumasını ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir birey olmalarını sağlamış. Azimle, çalışmayla ve kendine güvenle bu hayatta herşeyin başarılabileceğini göstermiş.
 
Ayşe Kulin'de harika kalemiyle bu hayatı bir kitap haline getirmiş. Elinizden düşürmeden su gibi akıp giden bir kitap "Türkan - Tek ve Tek Başına"

Yorumlar

Yorum Gönder