Sabah Bir Olaya Şahit Oldum ve Sinirlendim

Merhaba. Aslında bu konuları daha önce burada yazmadım. Gerçi çevre ile ilgili konulardan sizlere bahsetmiştim. Ama bugün şahit olduğum olay beni sinirlendirdi. Hala böyle insanlar var mı yoksa bunların sayısı azalacağına artıyor mu dedim. Olayı kısaca anlatayım.

Sabah arabamızla Sahil Yolu'nun sol şeridinden ilerliyorduk. Her sabah olduğu gibi bu sabah da trafik sıkışıktı. Pazartesi sabahı olduğu için trafik diğer günlere göre daha farklıydı. Ben arka koltukta ufaklıkla otururken, orta şeritte seyreden ve bizden 3-4 araba önde giden bir araçtan göz ucuyla gördüğüm kadarıyla (zaten ne olduğu bence farketmez) bir fincan kahve veya kültablası, ön camdan caddeye döküldü. 21. yüzyılda hala bu olayların varlığına inanamadım ve sinirlendim.

O araba ile aynı hizaya geldiğimizde (son model ve pahalı bir araba) arabada çok şık görünümlü, makyajı gayet güzel bir bayanın olduğunu görünce şaşkınlığım ayrıca arttı. Çünkü bayanların bu konularda daha ince düşünceli olduğuna inanırdım. Sanırım inancım yıkıldı. Aslında bir bayan veya bir erkek ne farkeder değil mi? Çevre ile ilgili bu kadar çok etkinlik varken, geleceğimiz doğayı koruyalım, yaşatalım derken, böyle insanlar çevreyi kirletmeye devam ediyor.

Daha önce yolun sağına yanaşıp kül tablasını kaldırım kenarına dökenleri görmüş ve sinirlenmiştim ama işlek bir caddenin ortasında böyle bir olaya ilk defa rastladım. Keşke trafik cezalarının yanında çevreyi bu şekilde kirletenlere de ceza yazılsa çok güzel olur. Hatta kameralara takılanlara evlerine ceza gönderilsin. Neyse ben yazdıkça yazacağım sanırım bu konuda. Çevreyi koruyan insanların çoğalması ümidiyle...

Yorumlar

  1. Neredeyse bütün dünyada yerlere çöp atıldığı için cezelar kesiliyor ama bizim ülkemizde bunu yapan o kadar çok ki.
    Keşke cezalar gelse.
    Sigara yasağında da kimse dinlemez denildi ama şimdi nasıl uyuyorlar.
    İnşallah her şey güzel olacak Başak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım güzel olur. İnsanların çevresini temiz tutması için mutlaka ceza yemesi gerekmiyor ama bu tür davranışlar da cezasız kalmamalı...

      Sil

Yorum Gönder