AKVARYUM AŞIKLARI

Merhaba! www.edebiyathaber.net sitesinin Yaşasın video öykü! (9) için yazdığım esprili hikaye...



Akvaryumunun içinde başlamıştı aşkları. Hiç ayrılmıyor, hatta kollarıyla sekiz defa sarıyorlardı birbirlerini. Onlar bir balıkçıda yaşayan iki küçük ahtapottu. Betty ve Danny. Bu isimleri onlara balıkçı koymuştu. Tek istedikleri ayrılmamaktı.
Her günü bambaşka bir korkuyla yaşıyorlardı. Her an bu balıkçının kapısından biri girip, onları alabilirdi. Hatta daha kötüsü de vardı. Sadece birini alabilirdi. Bunun olmaması için hep dua ediyorlardı.

Ama günün birinde korktukları başlarına geldi. Balıkçının önüne bir kamyonet yanaştı. İçinden inen çirkin yüzlü bir adam onları gösterdi. Daha ne düşüneceklerini bilemeden balıkçı Betty’i alarak bir kutuya koydu ve çirkin adama verdi. Danny önce ne yapacağını şaşırdı. Gözlerinin önüne kötü kötü sahneler geldi. Çirkin adam Betty’i parçalıyordu. Hayır, buna izin veremezdi. Kimse onları ayıramazdı. Kendini akvaryumun dışına atarak arabanın peşine düştü.

Öleceklerse beraber ölmelilerdi. Böyle söz vermişlerdi birbirlerine. Hareket etmeden hemen önce yetişti arabaya. Sekiz koluyla birlikte sardı arabayı. Seni bırakmayacağım Betty diye bağırdı. Şansı vardı, ön cam açıktı. Betty diyerek ön camdan içeri girmeye çalıştı. Çirkin adam onu fark etti. Kafasından tutup onu dışarı atmaya çalıştı. Danny direndi. Aşkı için bunu yapmalıydı. Son anda Betty’nin bulunduğu kutunun kapağını açtı. Betty aşkını görünce çok sevindi ve ona yardım etmeye karar verdi. Çirkin adam direksiyon hakimiyetini kaybetti. Betty ve Danny o sırada arabadan dışarı fırladılar.

Çirkin adam kendine geldiğinde Betty ve Danny kaçmaya başlamıştı. Çirkin adamın onları bırakmaya niyeti yoktu. Arabayı üstlerine sürdü. Betty, Danny’nin kollarından tuttu ve bir evin havuzuna atladılar. Çirkin adam da onları karadan takip ediyordu. Betty ve Danny havuzdan havuza atlayarak kaçmaya devam ettiler. En son havuza atlıyorlardı ki çirkin adam arabayla önlerini kesip onları havada yakaladı.

Tam ümitleri tükenmişti ki, çirkin adam tekrar arabanın hakimiyetini kaybetti. Danny, Betty’e elektrik tellerini gösterdi ve ikisi de aynı anda ilk elektrik teline tutundular. Çirkin adam ve arabası da yolun sonundaki virajı alamayıp suya düştü. Kurtulmuşlardı. İkisi de sevinç içinde birbirlerine baktıkları sırada büyük bir martı Danny’i elektrik telinden alıp uzaklaştı. Betty şaşkındı. Böyle ayrılamazlardı. Danny’nin onun için yaptıklarını düşündü ve elektrik telinde gerildi gerildi ve kendini bıraktı. Başarmıştı. Danny’i martının pençelerinden kurtardıktan sonra masmavi denize birlikte düştüler. Kimse onları ayıramazdı ve ayıramadı da. Kolları ile birbirlerini sardılar ve masmavi denizin derinliklerinde kayboldular.
 
 

Yorumlar