MAVİ CENNET


Bugün sizlerle 2009 yılında Edgar Allan Poe ödülünü almış bir kitaptan bahsetmek istiyorum. Bu ödülle ilgili detaylar için TRAVMA isimli kitabın yorumuna bakabilirsiniz. Kitabımızın yazarı C.J. BOX. 2010 yılında basılan polisiye / macera /gerilim tarzı kitabımızın adı “MAVİ CENNET”. Kitabımız Bilge Kültür Sanat'tan çıkmış. Kitabın konusu ve arka kapaktaki övgüler ilginç geldiği için almıştım. Hiç pişman olmadım. Soluk soluğa ve heyecanla okuduğum bu kitap benim gibi polisiye / macera severler için ideal.

İki küçük çocuk anneleri ile bir kasabada yaşıyorlar. Bu iki kardeş balık tutmaya göle gittiklerinde bir cinayete şahit oluyorlar.
Katiller onları görüyor, onlar da cinayeti işleyen bu dört katili. Ve soluk soluğa okunan bir kovalamaca başlıyor. Çocuklar ortadan kayboluyor. Bütün kasaba çocukları aramaya başlıyor. Kurulan arama ekibinde, o sırada kasabada bulunan dört emekli polis de katılıyor. Evet doğru tahmin ettiniz. Bu dört emekli polis çocukların peşindeki katiller. Ama kasabada bunu kimse bilmiyor. Çocuklardan başka. Bir yanda çocukları arayan gerçek polisler, diğer yanda çocukları yakalamaya ve yok etmeye çalışan katil polisler.

Katil polisler cinayeti neden işledi? Öldürdükleri beşinci kişi de polis mi? Katil polisler çocuklara ulaşabilecek mi? Çocuklar gerçek polislere ulaşıp gerçeği anlatabilecek mi? Ya çocukların annesi…

Her sayfasının macera ve gerilimin olduğu bu kitabı kesinlikle tavsiye ediyorum… İşte arka kapaktaki övgüler. Özellikle bir isime dikkatinizi çekiyorum. Tess Gerritsen

Senenin en iyi gerilim kitaplarından biri.
Tess Gerritsen
Bitirdikten çok sonra bile etkisi uzun süre devam eden alışılmadık bir gerilim.
George Pelecanos
İyi polis, kötü polis, kayıp para, çatışan kültürler ve karanlık sırlar Box hedefi on ikiden vuruyor. Amansız bir gerilim!
Robert Crais
Mavi Cennetle Edgar Ödülüne layık görülen yazarın çeşitli ödüller kazanan on bir romanı mevcut. Her biri birer çoksatar olan kitaplar on iki dile çevrilmiş. C. J. Box Wyomingde yaşamakta.



 

Yorumlar