Hediye Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Hediye almayı kim sevmez ki. Özellikle özel günlerinizde size verilen hediyelerin yeri başkadır. Peki, siz birine hediye beğenirken neler düşünüyorsunuz. Seçtiğiniz hediyenin rengi, şekli, hediye alma sebebiniz ve kime aldığınız bunların hepsi çok önemlidir. Şimdi bakalım hediye seçimi nasıl olmalıdır.

Hediye seçiminde en önemli faktör hediyeyi alacağınız kişinin cinsiyetidir. Biliyorsunuz ki bir erkeğe hediye almak bir bayana hediye almaktan her zaman daha zordur. Çünkü erkeklere alınacak hediye seçenekleri oldukça kısıtlıdır. Bir bayana bilezik, kolye, küpe gibi takılar, sevimli oyuncaklar, masa süsleri gibi hediyeler alabiliyorken, bir erkeğe ise gömlek, kravat gibi belirli ve kısıtlı seçenekli hediyeler ortaya çıkıyor.

Hediye alacağınız kişinin cinsiyetinden sonra, o kişinin yakınlık derecesi önem kazanmaktadır. Eğer hediye alacağınız kişi anne, baba, kardeş gibi yakın derecede akrabanızsa işiniz biraz daha kolay demektir. Çünkü bu kişilerin nelerden hoşlandığını, hobilerini, sevdiği renkleri, giyim tarzlarını biliyor olacaksınız. Hediye seçiminiz de bu doğrultuda olmalıdır.

Hediye alacağınız kişi yakın bir arkadaşınız ise esprili bir hediye alabilirsiniz. Ama kırıcı olmayın. Arkadaşınızı mutlu edeceğiniz yerde arkadaşlığınızı bozmayın. Arkadaşlarınıza hobileri doğrultusunda bir hediye de alabilirsiniz. Bu durum arkadaşınızı hem mutlu edecektir hem de hediyeniz sizi hep hatırlatacaktır.

Arkadaşınız yeni evlendi veya yeni bir ev aldı. Eviyle ilgili hiçbir detay bilmiyorsunuz. Sakın renkli bir ev eşyası almayın. Hem siz zor duruma düşersiniz hem de arkadaşınız evinde hediyenizi koyacak yer bulamaz. Bu durumda kalmamak için ya daha önce arkadaşınıza giden birini bulun ve detayları öğrenin ya da şeffaf cam ve klasik türden hediyeler alın. Özellikle borcam ve orjinal değilse fincan türü eşyalar almaktan kaçının.

Arkadaşlarınıza kıyafet türü hediyeler almayın. Her kıyafet ve bedenin kesimi farklıdır. Her kıyafet, her insanda güzel durmaz. Tabi ki bir de renk tercihleri vardır. Eğer bu tür hediye alırsanız, bedeni veya rengi arkadaşınıza uymaz ise arkadaşınız hediyenizi değiştirmek isteyecektir. Belki de o mağazada çok da hoşlanmadığı bir kıyafeti almak zorunda kalacaktır.

Hediye alacağınız kişi erkek ise ve çok samimi değilseniz, kravat almaktan kaçının. Çünkü kravat özel hediye kapsamına girmektedir. Arkadaşınıza cüzdan aldıysanız, cüzdanın bozuk para kısmına bir madeni para koyup, arkadaşınıza bunun uğur parası olduğunu söyleyebilirsiniz. Bu durum hediyenize hem espri katacak hem de arkadaşınız uğur paranızı her gördüğünde sizi hatırlayacaktır.

Gelelim özel hediyelere yani sevgiliye alınan hediyelere. Bu hediyelerin her zaman özel olması istenmektedir. Her zaman sizi hatırlatmalıdır. Onun devamlı üzerinde taşıyabileceği bir hediye alabilirsiniz. Beraber vitrinlere bakarken üzerinde çok durduğu ama almadığı bir eşyayı aklınızda tutup alabilirsiniz. Sohbetiniz esnasında bahsettiği, istediği veya beğendiği bir şeyi alabilirsiniz. Hoş bir sürpriz olacaktır.

Hediye olarak pantolon ve ayakkabı denemeden alınmayacağı için riskli hediye grubundadır. Bir başka riskli hediye de parfümdür. Çünkü hediye alacağınız kişinin kullandığı parfümü veya hoşlandığı kokuları bilmiyorsanız parfüm almanız çok riskli olacaktır. Aldığınız kişi parfümü beğenmeyebilir. Parfüm aynı zamanda acele karar verilmiş bir hediye görünümü verebilir.

Hediyeniz ne olursa olsun, önemli olan sunum şeklidir. “Al sana bunu aldım” şeklindeki sunuşunuz aldığınız hediye çok şık ve pahalı bir hediye olsa dahi hediyeyi aldığınız kişinin gözünde önemini yitirecektir. Basit bir hediye almış olabilirsiniz. Ancak, sürpriz ve özel bir sunumla hem o anı hem de hediyeyi unutulmaz yapabilirsiniz.

Dolayısıyla, hediye seçiminde hediye alacağınız kişinin zevkleri, hobileri, renk tercihleri, size olan yakınlık derecesi önem taşımaktadır. Ama en önemlisi de sunum şeklidir. Hediyelerinizi kişiselleştirerek özel anları özel hediyelerle kalıcı hale getirebilirsiniz.

Yorumlar