Seher Nine&Münir Dede

Bu hikayemi daha önce bir sitede bayramlarla iligili bir makalemin içinde kullanmıştım. Şimdi sizinle sadece hikaye olarak paylaşmak istedim.



“Seher Nine ve Münir Dede 3 çocuğunu da evlendirdikten sonra baş başa kalmış iki sevimli ihtiyar. İzmir’in bir ilçesinde yaşıyorlar. Küçük oğlu Murat İstanbul’da yaşıyor. Evli, 2 kızı var. Ortanca kızları Filiz. Onun da 1 oğlu var. Ankara’da yaşıyor. Büyük oğulları Oğuz da İstanbul’da yaşıyor ve 1 kızı da onun var. Seher Nine ve Münir Dede’yi devamlı arıyorlar telefonla. İhtiyaçları var mı diye soruyorlar.

Bayrama bir hafta kala bütün çocukları ve torunları arıyorlar Seher Nine ve Münir Dede’yi. Bayramda ordayız diye. Seher Nine hazırlıklara başlıyor. Evi temizliyor, torunlarının ve çocuklarının en sevdiği yemekleri, tatlıları yapıyor. Münir Dede alışveriş yapıyor, eşine yardım ediyor. Çok mutlular. Komşulara torunlarım gelecek diyor, Münir Dede. Önceki bayram gelememişlerdi işleri dolayısıyla. Şimdi geliyorlar diyor.

Bayram günü erkenden kalkıyorlar. Münir Dede camiden geliyor. Bayramlaşıyor, Seher Nine ve Münir Dede. Beklemeye başlıyorlar. Sokağa giren her arabaya heyecanla bakıyorlar. Ama durmuyor arabalar. Başlarına bir şey mi geldi acaba diye merak ediyorlar. Telefon çalıyor. Seher Nine açıyor telefonu. Küçük oğlu Murat telefonun öbür ucundan “İyi Bayramlar Anne” diyor. Heyecanlanıyor Seher Nine. Antalya’da bir arkadaşlarının oteline davet edildiklerini ve hep beraber Antalya’ya geldiklerini söylüyor. “Bütün sene çalışıyorsunuz, eğlenmek sizin hakkınız” diyor Seher Nine buruk bir şekilde gözünden yaşlar damlayarak. “Bir dahaki bayrama söz ordayız” diyor Murat ve telefonu kapatıyor.

Telefon elinde, yaşlar gözünde eşine bakıyor Seher Nine. “Gelemiyorlar” diyor. “Ama bir dahaki bayrama geleceklermiş” diyor. İkisi de birbirine bakıyor, acı bir tebessüm yüzlerinde. Yine baş başa kalıyor Seher Nine ve Münir Dede. Kapılarını çalan çocuklara şeker veriyorlar bayramda torunları yerine.”


Yorumlar

  1. Beklenilen olmak çok güzel de fazla da bekletmemeli !

    YanıtlaSil
  2. Çok acı. Hüzünlendirdi. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayramlarda bekleyenleri unutmamamız için yazmıştım.

      Sil
    2. Güzel olmuş yazman. Bundan kendimize pay çıkarmamız lazım.

      Sil
  3. Bayram gelince aklıma bu geldi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyüklerimizle geçireceğimiz mutlu bayramlar diliyorum herkese :)

      Sil

Yorum Gönder