AKLINDAN BİR SAYI TUT


Evet! Biraz önce kütüphaneme baktım. Bugün hangi kitaptan bahsedeyim diye. Gözüme ilk çarpan kitap “Aklından Bir Sayı Tut” oldu. Yazarı John Verdon olan kitabın basım yılı 2011. Koridor Yayıncılık’tan çıkan ve macera / gerilim severler için yazılmış bir kitap. Bu kitabı diğer birçok kitabımda olduğu gibi arka kapak yazısından etkilenip almıştım. Kitap psikolojik gerilim olarak başlıyor ve macera / polisiye / gerilim olarak devam ediyor.

Bir gün eve geliyorsunuz ve posta kutunuzda bir zarf var. İçindeki mektupta ise aklınızdan bir sayı tutmanızı ve bu sayının 1 ila 1000 arasında olması gerektiği yazıyor. Siz de meraktan bir sayı tutuyorsunuz ve işte sürpriz mektuptan çıkan sayı sizin tuttuğunuz sayı. Tabi ki sayıyla da kalmıyor bu ilginç mektup. Sizin kim olduğunuzu bildiğini, ne yaptığınızı ve sırlarınızı da bildiğini yazıyor. Tüyleriniz ürperiyor değil mi? Siz bir de kitabı okuyun. Bu mektubu gönderen kim? Neden böyle bir oyuna başlamış? Yoksa bu şekilde istediği kişiye ulaşmaya mı çalışıyor?

John Verdon kitabı yazarken okuyucuyu merakta bırakırken aynı zamanda bir gerilimin ve polisiye maceranın içine sokuyor. Akıcı ve sürükleyici satırları sayesinde bu maceranın içine girerek kitabı elinizden bırakamayacağınızı düşünüyorum. İşte insanı kitabı almaya teşvik eden arka kapak yazısı:

 
SENİ O KADAR İYİ TANIYORUM Kİ NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ BİLİYORUM Bir adam, posta kutusuna bırakılmış imzasız bir mektup alır. Mektupta şöyle yazmaktadır: Aklından herhangi bir sayı tut 1 ila 1000 arasında herhangi bir sayı. Adam öylesine 658 sayısını tutar. Not şöyle devam etmektedir: Sırlarını nasıl bildiğimi göreceksin küçük zarfı aç. Aldıklarını geri vereceksin Vermiş olduklarını aldığın zaman. Biliyorum ne düşündüğünü, Ne zaman uyuduğunu, Nereye gittiğini, Nereye gideceğini. Seninle bir randevumuz var, Bay 658. Sıradanlıklara meydan okuyan, anında başınızı döndürecek ve ilgi çekici karakterlerinin kalp atışlarını tüm gerçekliğiyle hissedeceğiniz bir kitap Aklından Bir Sayı Tut kolay kolay unutmayacağınız bir roman.
 
 

Yorumlar

  1. kitabı begendin mi begenmedin mi anlayamadım ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitabı çok beğendim ve kesinlikle tavsiye ediyorum

      Sil
  2. Gerçektn güzel bir kitaptı bayağı meraklanmıştım :)

    YanıtlaSil
  3. bende yanlış kişiyi tahmin ettim :=) dedektifin eşi:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder