KIŞ BAHÇESİ


Merhaba! Bugün size çok sevdiğim yazar Kristin Hannah’ın KIŞ BAHÇESİ isimli romanından bahsetmek istiyorum. Pegasus Yayıncılık’tan çıkan bu kitabın basım yılı 2011. Şimdi gelelim kitaba.

Dinlediğiniz bir masalın hayatınızı değiştirebileceğini düşündünüz mü? Sizce? Bence hemen cevap vermeyin. Önce kitabı okuyun. Çünkü tüm cevaplar satırlarda saklı.
Anneler çocuklarına hep masal anlatırlar. Çocuklarda annelerinin yumuşacık sesleri eşliğinde bu masalları tüm dikkatleri ile zevk alarak dinlerler. Peki ya bu masalın gerçek olduğunu bilseydiniz, masalda anlatılan kadının kendi anneniz olduğunu anlasaydınız. O masalı nasıl dinlerdiniz? Masalın hayatınızdaki yeri ne olurdu? Bu duyguları anlamak istiyorsanız Kış Bahçesi sizi bekliyor. Sayfaları çevirmeye başlayın. Yanınıza mendil almayı da unutmayın.
Kitabı okumaya başlamadan önce, Ateşböceği Yolu ile tanıştığım Kristin Hannah’ın beni yine her satırda farklı duygulara götüreceğini biliyordum. Ancak bu kadarını beklemiyordum. Yürek burkan, içinizi sızlatan anne ve kızlarının hikayesi. Bazen onlarla ağladım, bazen onlarla güldüm. Bir ailenin dramını her satırda yaşadım. Her insan farklı duygular yaşar bu satırlarda, çünkü her insanın farklı bir hikayesi vardır. Kimin yok ki?
Kitabın finaline gelince; duyguların zirve yaptığı an. Sürpriz gelişme, muhteşem final. Sonuç olarak, bu kitap hakkında söyleyeceğim bir tek şey var, bu kitabı okuyun.


Yorumlar

  1. yazın okumayı planlıyorum yada yaz çıktığı zaman hemen buna başlayacağım kışın mesela daha çok içimi ısıtır :D

    YanıtlaSil
  2. Bence de yaz bitimi okuma başla :) Ama kesinlikle oku derim kaçırma. Etkisinden uzun süre çıkamadığım kitaplardan biridir.

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Öncelikle bloguma hoşgeldiniz. Yazın da okuyabilirsiniz bence :)

      Sil
  4. kristin hannah'ın en beğendiğim romanı... masal esere ayrıcalık katmış bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de en sevdiğim ve etkilendiğim romanı...

      Sil

Yorum Gönder